Akşehir Belediyesi'nden işçilere seyyanen zam kararı!

Akşehir Belediyesi'nden işçilere seyyanen zam kararı!
Konya'da Akşehir Belediyesi'nde çalışan ve Hizmet İş sendikasına üye 32 kadrolu personele 8 bin 77 liralık zam müjdesi verildi. İşçi maaşlarına seyyanen zam yapılmasına yönelik karar Başkan Salih Akkaya ve sendika liderlerinin katılımıyla imzalandı.

Akşehir'in 32 tam zamanlı çalışanı maaş artışı müjdesini aldı. Hizmet İş sendikasına üye işçilerin 8 bin 77 TL ücret artışı aldığı açıklandı. Tutarın artırılmasına ilişkin karar protokol ile kesinleşerek yürürlüğe girdi.

Akşehir Belediyesi'nden işçilere seyyanen zam kararı

Ek protokol sözleşmesinin Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya ile birlikte Hak-İş Konfederasyonu'nun Konya il başkanı Hüseyin Keçeci ile birlilte imzaladığı bildirildi. İşçilere yapılan seyyanen zam hakkında bir konuşma yapan başkan Salih Akkaya, konuşmasında şunları söyledi:

“Akşehir'de görev yapan ve Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş İttifakı'nda yer alan 32 kadrolu arkadaşımızla ek mutabakat zaptı imzaladık. Bu sözleşmeyle birlikte 2023-2025 tarihinden itibaren geçerli olacak olan toplu iş sözleşmesi kapsamında sürekli işçilere yönelik yüzde 17,55 oranındaki günlük ücret artışına ek olarak, hareketlerimizin enflasyon tarafından baskı altına alınmasını önlemek amacıyla orantılı bir artış da uyguladık. Hizmet-İş İttifakı ile imzalanan ek protokol ile çalışanlarımıza maaşlarıyla birlikte bir defaya mahsus olmak üzere 24 bin 230 TL tutarında bir ödeme yapılacak. Bundan sonra 15 Ekim 2023 tarihi itibariyle aylık 8 bin 77 TL tutarında sosyal yardım ücreti ödenecek. Çalışanlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Tüm çalışanlarımızın ve ailelerinin sağlıklı, mutlu ve huzurlu yaşamlar geçirmesini diliyorum."