Altındaki hızlı yükseliş Konyalı vatandaşları 'Yarım gram'a yöneltti!

Altındaki hızlı yükseliş Konyalı vatandaşları 'Yarım gram'a yöneltti!
Göçülü Altın İşletme'nin sahibi İsmail Karagöz, düğünlerde çeyrek altın takılmasının artık mümkün olmadığını belirterek "Konya'da yarım gram altın devri başladı. Satışlar arttı. Bugün alışverişe gelenlerin çoğu yarım gram altının olup olmadığını soruyor." diye konuştu.

Kur artışının ardından döviz kuru beklenmedik bir şekilde yükseldi. Döviz kurundaki sıcak hava da altının fiyatını yükseltti. Bir gram altının fiyatı 1.550 TL, çeyrek altının fiyatı ise 2.650 TL. Yükselen altın fiyatları, evli çiftleri ve aileleri sıkıntıya sokuyor. Konyalıların en çok almak istediği altın türü gram altına rağbet gösterdi ve vatandaş 1 gram altın yerine yarım altını tercih etmeye başladı.

ALTININ ONS FİYATI YUKARI YÖNLÜ SEYREDİYOR

Göçülü Altın İşletme'nin sahibi İsmail Karagöz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası'nın (MB) başkanı Gaye Erkan'ın hamlesinin ekonomi için çok önemli olduğunu söyledi.

Dolar ateşinin piyasayı kaosa sürüklediğini düşünen Karagöz, dolar ateşinin söndürülmesi gerektiğini söylüyor. "Dolardan daha önemli şeyler olduğunu görüyoruz." Ons altın 1.900 TL yükseldi Gram altın 1500 bandını geçti. 1.700 liraya doğru gidecek. Şu anda gram altının fiyatı bin 550 TL, çeyrek altının fiyatı ise 2 bin 650 TL." dedi.

Altındaki hızlı yükseliş Konyalı vatandaşları 'Yarım gram'a yöneltti

İNSANLAR DÜĞÜNLERDE ÇEYREK ALTIN TAKAMIYORLAR

Önümüzdeki günlerde Konya'ya gelen yabancı sayısının artacağını kaydeden Karagöz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Düğün sezonu açıldı. Saraflar olarak bizde endişeliyiz. Yüksek altın bize zarar vermez, fayda sağlamaz. Satışlarımız düşüyor. Ancak güvenilir bir kapı olan altının fiyatının yükselmesini bekliyoruz. En iyi yatırım altındır, dolar değil. Yatırım yapılacaksa dolar ile değil altın ile yapılmalıdır. Birinin parası ve imkanı varsa, onu altın karşılığında kullanın. Özellikle düğün varsa bu dönemde altın almak daha avantajlıdır.

Zamanın geldiği söylenebilir. Altın çeyreği 2 bin 650 TL'dir. İnsanlar düğünlerde çeyredk altın takamıyorlar. Piyasada gram altının dörtte birinden fazlası tercih ediliyor. Hatta insanlar yarım gram almaya başladı. Konya'da yarım gram altınların satışları arttı."