Amcasının 21 yıl önce gönderdiği mektup Cumhuriyet'in 100. yılında Konya'da eline geçti!

Amcasının 21 yıl önce gönderdiği mektup Cumhuriyet'in 100. yılında Konya'da eline geçti!
Amcasının 21 yıl sonra eline geçmesi için 2002 yılında yazdığı ve 'Cumhuriyetin 100. Yılı Mektup Kampanyası'na emanet ettiği mektup, sahibine yani Gülay Tanrıverdi'ye ulaştı. Mektubu okuyan Tanrıverdi, hem şaşırdı hem de mutlu oldu.

O dönemde Bitlis'in Ahlat ilçesinde ikamet eden Abdülaziz Etyemez, "Cumhuriyet'in 100. Yılı Mektup Kampanyası" kapsamında 2023 yılında gönderilmek üzere Ankara'da bulunan yeğeni Gülay Tanrıverdi için bir mektup yazdı ve kampanyaya emanet etti.

PTT Kahramankazan Üç Aylık Kağıt Deposu Genel Müdürlüğü'nde özenle saklanan mektuplar, 28 Eylül'de Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katıldığı törenle açıklandı. Mektuplar daha sonra sahibine iade edilmesi için PTT dağıtım çalışanlarına verildi.

Amcasının 21 yıl önce gönderdiği mektup Cumhuriyet'in 100. yılında Konya'da eline geçti

21 yıl süren kampanyanın ardından Konya'da amcasının kendisine yazmış olduğu mektubu alan Gülay Tanrıverdi, hem mutlu olduğunu hem de şaşırdığını söyledi. Evli ve 2 çocuk annesi olan genç kadın, amcasının gönlünde ayrı bir yere sahip olduğunu belirterek, "Amcam böyle bir fikirle mektup yazarak aslında bunu bana bir kez daha kanıtlamış oldu. Böyle güzel bir kampanyaya liderlik eden amcamın yanı sıra PTT'ye çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Amcasının 21 yıl önce gönderdiği mektup Cumhuriyet'in 100. yılında Konya'da eline geçti

"Mektubun içine bir miktar harçlık bile bırakmış"

Amcasının mektubu yazdığı sırada kendisinin Ankara'da öğrenci olduğunu aktaran Gülay Tanrıverdi, şöyle konuştu: “Amcamla diyaloğumuz şuan da nasılsa o dönemde de çok iyiydi. Amcam, Ahlat'ta yaşamaktadır. Ayrıca mektubun içine harçlık da koymuş. 20 yıl önceki o para artık farklı bir değere sahip."

Amcasının mektubunu okuduktan sonra görüntülü görüşme yapan Gülay Tanrıverdi mektup için amcasına teşekkür etti.