Arabistan'dan Konya halkı için geliyor! Sayısız faydası var..

Arabistan'dan Konya halkı için geliyor! Sayısız faydası var..
Ramazan ayında 1-2 kez kahvaltıda veya sahurda yenen hurmanın içerdiği K vitamini ve sayısız faydaları bulunuyor. Ayrıca Konyalılar tarafından da büyük ilgi görüyor.

Konya Bedesten Çarşısı esnafından Ferhat Soyarslan, hurmanın birçok besin ve vitamin içermesi nedeniyle sağlığa pek çok açıdan faydalı olduğunu, hem çeşitli hastalıkların tedavisinde hem de kilo verme ve kiloyu korumada büyük faydalar sağladığını belirtiyor.

Hurmanın besin değeri yüksek çeşidi: Mejdül

Hurmaları taze tutmanın sırrı

Hurma çeşitlerinden birisi olan Mejdül'ün, Konyalılar'ın en çok tercih ettikleri çeşidi olduğunu belirten Soyarslan, "Her ne kadar hurma denilince aklımıza ilk Ramazan gelse de Hurma hayatın her döneminde atıştırma şeklinde oldukça popülerdir. Konya halkı arasında en sevilen hurma türü olan mejdül hurması, şekersiz ve lif açısından zengin olması nedeniyle yaşlıların ve bebeklerin rahatlıkla tüketebileceği hurmalardır. Bu tarih aynı zamanda büyük ve etlidir. Folik asit, kalsiyum, magnezyum ve demirin yanı sıra sodyum ve fosfor açısından zengindir.” diye konuştu.

Hurmaları taze tutmanın sırrı

Hurmanın taze kalması için buzdolabında sıfırın altındaki sıcaklıklarda saklanması gerektiğini vurgulayan Soyarslan, "Hurmaların bozulmadan muhafaza edilebilmesi için buzdolabında sıfırın altındaki sıcaklıklarda saklanması gerekiyor. Aksi takdirde güve yeniği ve küflenme oluyor” dedi.

Hurmaları taze tutmanın sırrı

"Arabistan'dan Konya'ya getirildi"

Soyarslan, hurmanın büyük kısmının Arabistan'dan getirildiğini ve besin değeri yüksek olduğunu, ramazanda uzun süren oruç döneminde vücudun tüm besin ihtiyacını karşılayabildiğini söyledi.