Arsa almak isteyenler dikkat! TOKİ, Konya’da 12 arsayı açık artırmayla satışa sundu..

Arsa almak isteyenler dikkat! TOKİ, Konya’da 12 arsayı açık artırmayla satışa sundu..
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 28 Aralık 2023 tarihli satış işlemleriyle aralarında Konya'nın da bulunduğu 24 ilde 231 taşınmazın ihalesini yapacak. Konya'da satılık arsalar iki ilçede bulunmaktadır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ), aralarında Konya'nın da bulunduğu birçok ilde arsa satışı yapmayı planladığı bildirildi.

28 Aralık 2023 (bugün) 24 ilde bulunan 231 mülk açık artırmaya çıkacak. Arsalar, yüzde 25 peşinatla ve 48 ay vadeyle satın alınabiliyor.

TOKİ’den edinilen bilgilere göre; konut, ticari, sanayi, turistik tesis ve plan dışı araziler yüzde 25 peşinatla ve 48 ay vadeyle satın alınabilecek. Ayrıca kamu tesisleri için bir alan kiralanacak.

"TOKİ Aarsa Satış İhalesi Bugün"

Konya da dahil olmak üzere Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Mersin, Muş, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak, Van ve Yalova’da yaklaşık 1.430.108 metrekare alana sahip, tahmini değeri 4.074.651.717 TL olan 231 parsel ihaleye çıkarılacak. İhale 28 Aralık Perşembe günü saat 10.30'da gerçekleştirilecek.

Arsa almak isteyenler dikkat! TOKİ, Konya’da 12 arsayı açık artırmayla satışa sundu

Açık artırma Ankara Bilkent Otel ile Konferans Merkezi ile TOKİ Küçükçekmece İstanbul Hizmet Binası'nda yapılacak. Ayrıca www.emlakmuzayede.com.tr adresinden de online olarak teklif verilebilmektedir.

"KDV'den muaf, %25 depozito, 48 ay vade"

Alıcılar konut, ticari, sanayi ve turistik gayrimenkulleri yüzde 25 peşinatla ve 48 ay vadeyle satın alabiliyor. Ayrıca gayrimenkuller KDV'siz olarak satılmaktadır.

Satışa sunulacak gayrimenkuller arasında Ankara'da konut ve plansız alanlar, Antalya'da turistik tesisler, İzmir'de sanayi alanları, Kocaeli'de ticari alanlar, Konya'da kentsel gelişmeler, Uşak'ta apartmanlar, Tekirdağ'da lojistik tesisler vb. yer alacak. Satışa ilişkin ayrıntılı bilgiye "www.toki.gov.tr" ve "www.emlakmuzayede.com.tr" internet sitelerinden veya 0 212 608 15 00 nolu telefondan ulaşılabilir.

KONYA’DA BULUNAN TOKİ ARSALARININ KONUMLARI VE FİYATLARI

TOKİ, Konya’ya bağlı Karapınar ilçesinde 6, Meram ilçesine bağlı olan Kızılören Mahallesi’nde 5 ve Kaşınhanı Mahallesi’ndeki 1, toplamda 12 arsayı satışa sunuyor. Açık artırmayla yapılacak olan satışların en düşük miktarı 1 milyon 475 bin olurken, en yüksek miktarı ise 37 milyon 693 bin lira olacak.