Bakan Tunç'tan Konya’ya adli tıp müjdesi!

Bakan Tunç'tan Konya’ya adli tıp müjdesi!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, geçtiğimiz gün çeşitli programlara katılım göstermek adına Konya'ya geldi. Konya'da çeşitli yatırımların yapıldığını belirten Bakan Tunç, "Konya'ya adli tıp binası yapmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Konya'daki Cihanbeyli Adliyesi'nin açılış törenine katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, burada yaptığı konuşmasında AKP'nin 3 Kasım 2002'de iktidara geldiğini anımsatarak, tüm ülkenin bu konuda önemli bir karar aldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde 21 yıl gibi bir süredir milli iradeyi ön planda tutan bir yönetim anlayışı ile çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Bakan Tunç, konuşmasında "Bir taraftan, ülkenin fiziki kalkınmasını hızlandırdık, 81 ilimizi işleyecek donanıma kavuşturduk. Bir taraftan da ülkemizin demokrasisini güçlendirdik. Biz her zaman milli iradeyi ön planda tutuyoruz. İktidara geldiğimizde her zaman ülkenin ihtiyaçlarını ön planda tutuyoruz. Biz her zaman ülkemizin duygularının tercümanı olduk. Millet düşmanlarının milletimizin peşine düşmesine izin vermeyeceğiz. Hiçbir zaman vesayet zihniyetine, darbe zihniyetine boyun eğmedik” şeklinde konuştu.

Bakan Tunç'tan Konya’ya adli tıp müjdesi!

"Konya'da adli tıp binası geliyor"

Konya'da yatırımların süreceğini belirten Bakan Tunç, konuşmasının devamında “Konya'da özellikle ek adalet inşa projemiz var. 2024 yatırım programı teklifini yaptık. Bu kapsamda Konya'da yeni bir adliye binası kurmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda onya Bölge İdare Mahkemesi'nin de 2024 yatırım programına katılmasını öneriyoruz.Konya'daki adli tıp binasını yeniden inşa etmeyi planlıyoruz. 15 bin 400 metrekarelik adli tıp binasını Konya halkının hizmetine sunacağız. Kulu'da adliye binasının inşaatı devam ediyor. Akşehir'deki adliye binasının ihalesini yapacağız. Sarayönü, Çumra ve Seydişehir ilçelerine de adli binalar eklenecek. Konya'da yine bir cezaevi projemiz var” ifadelerini kullandı.