Bakan Yerlikaya duyurdu: 31 Mart seçimlerinde 594 bin personele görev verildi!

Bakan Yerlikaya duyurdu: 31 Mart seçimlerinde 594 bin personele görev verildi!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir son dakika açıklaması yaptı ve açıklamasında 31 Mart günü yapılacak olan yerel yönetim genel seçimlerinde toplam 594 bin kişinin görev yapacağını söyledi.

31 Mart Pazar günü yapılacak olan seçimlerde seçim güvenliği hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimde görev alacak olan personel sayısı hakkında bilgiler verdi.

Bakan Yerlikaya, seçimine ilişkin güvenlik toplantısında şu ifadeleri kullandı:

31 Mart seçimlerinde 594 bin personele görev verildi

"İl valileri ve il jandarma komutanlarıyla birlikte il emniyet müdürleri ile diğer ilgili birim yetkililerinin katılımı kapsamında seçim güvenliği toplantıları gerçekleştirdik. Bu toplantılarda yapılan risk analizleri sonucunda il seçim güvenliği planları hazırlanmıştır. Bu çalışmalarımızın yanı sıra 81 ilin valileriyle de seçim güvenliğine ilişkin toplantılar yaptık. Yüksek Seçim Kurulu yetkilileriyle inceleme toplantıları yaptık. Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu'nun koordinasyonu çerçevesinde İller İdaresi Genel Müdürlüğü yetkilileri, Jandarma Genel Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün temsilcilerinin katılımıyla siber güvenliğe ilişkin toplantılar gerçekleştirildi ve alınacak tedbirler belirlendi.

Çok şükür ülke olarak bugüne kadar yaptığımız tüm genel ve yerel seçimlerde demokrasimizi taçlandırdık. Geçtiğimiz yıl iki büyük seçim yaşadık. Yüzde 90'lara varan katılım oranıyla gerçekleşen bu seçimlerde millet olarak halkımızın iradesi sandıkta ortaya çıkmıştır. Artık 31 Mart'ta yerel seçimlerimiz var. 85 milyon vatandaşımız güvenle oy kullanabilmesi ve milli iradenin seçimlere yansıması için yetkililerle, jandarmayla, emniyetle, asayişi sağlayan tüm güçlerle hukuk çerçevesinde her türlü tedbiri alıyoruz. Sandıktayız ve bunu yapmaya devam edeceğiz.

Seçim güvenliği kapsamında 31 Mart yerel seçimlerinde 324 bin Genel Emniyet Müdürlüğü personeli, 197 bin Jandarma Genel Komutanlığı personeli, 2 milyon 850 Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, 53 bin güvenlik görevlisi personeli, 17 bin gönüllü güvenlik görevlisi personeli olmak kaydıyla toplamda 594 bin personel görevlendirildi.

Ayrıca kolluk kuvvetlerimize ait helikopter, uçak ve drone'ları da müdahaleye hazır halde tutuyoruz. 81 ilimizdeki her il ve sokakta İçişleri Bakanlığı ailesiyle birlikte huzurlu ve güvenli bir seçim ortamı yaşayacağımıza inanıyorum."