Bakanlık talimat verdi: Konya’da şok gıda denetimi!

Bakanlık talimat verdi: Konya’da şok gıda denetimi!
Konya'nın Beyşehir ilçesinde faaliyette olan gıda üretim ve satış firmalarının yanı sıra işyerleri de denetlendi. Test sırasında gıda numuneleri alınır.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde yürütülen denetim faaliyetlerine ilişkin bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada ise lçe genelinde faaliyetlerini sürdüren gıda üretim tesisleriyle birlikte işyerlerinin gıda kontrol ekipleri tarafından denetlendiği belirtildi.

Bakanlık talimat verdi Konya’da şok gıda denetimi!

Basın açıklamasında, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gıda kontrol planı kapsamında gerçekleştirilen denetim sırasında firmalarda üretilip satılan ürünlerden analiz için numuneler alındığı belirtildi. Firmanın hijyenik koşullarına, ürün ve hammaddelerin saklama koşullarına, çalışanların kişisel hijyenine, satış sürecinde kullanılan alet ile ekipmanların uygunluğuna dikkat edilen denetimde, ürün ve teşhir ürünleri de kontrol edildiği belirtildi.

Bakanlık talimat verdi Konya’da şok gıda denetimi!

Açıklamada ayroca, ""Halkımız hem toplu tüketim yerlerinde hem de ticari noktalarda herhangi bir sorunla karşılaştığında Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 174 numaralı gıda hattını arayabilir." denildi.