Başkan Altay'dan İsrail’in Gazze’deki katliamına çağrı: Bir an önce durdurun!

Başkan Altay'dan İsrail’in Gazze’deki katliamına çağrı: Bir an önce durdurun!
Konya Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İsrail'in Gazze'de aralarında çocuklar, yaşlılar ve hastaların da bulunduğu masum sivilleri katletmesine karşı tüm dünyaya tepki göstermeye çağrıda bulundu.

İsrail'in son günlerde Gazze'de işlediği suçların arasına n acı bağlantıyı ekleyen El-Ahli Hastanesi'nin bombalanması hakkında derin üzüntü duyduğunu söyleyen Konya Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "500 hastanın öldüğü, birçoğunun da kayıp olduğu söyleniyor... Bu insanlık için acı verici, utanç verici, travmatik ve yıkıcı bir durumdur” dedi.

Başkan Altay'dan İsrail’in Gazze’deki katliamına çağrı

Vahşetin sınırı olmayan, masum insanları vahşice katleden, şehirleri yakan, tüm yaşam haklarını vahşice gasp eden, orantısız gücünü kullanıp savaş suçları işleyen İsrail'in durdurulması gerektiğini vurgulayan Başkan Altay, şöyle konuştu:

"Halk olarak ve millet olarak, belediye başkanı olarak dünya genelindeki tüm belediye başkanlarını, halkları insanları, özellikle hastalardan, kadınlardan ve çocuklardan aynı zamanda sivil masumlardan yana tavır almaya, seslerini yükseltip barış tesisine yönelik her türlü imkanın kullanılarak seferber olmaları konusuna davet ediyorum”