Başkan Altay'dan müthiş sunum: Çin'de Konya modeli belediyecilik konuşuldu!

Başkan Altay'dan müthiş sunum: Çin'de Konya modeli belediyecilik konuşuldu!
Dünya Kentler ve Yerel Yönetimler Federasyonu Başkanı olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz gün Çin'in Guangzhou kentinde gerçekleştirilen Belediye Başkanları Küresel Formu ve 6. Guangzhou Kentsel İnovasyon Ödülleri Uluslararası Ödül Töreni'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Altay, yerel yönetimlere olan ilgisini dile getirirken Konya modeli belediyeciliği tüm dünyaya tanıttı.

Guangzhou'da düzenlenen ödül töreninde UCLG ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Burafa yaptığı konuşmasında küresel sorunlara ve aynı zamanda yerel çözümlere vurgu yaptı. Forumda konuşan Başkan Altay, konuşmasında küresel sorunların çözümünün yerel bilgiye dayalı olması gerektiğini belirterek, "Dijital teknolojilerin kamu envanterinin bir parçası olarak değerlendirilmesi gerekiyor. İhtiyacımız olan tek şey ise akıllı şehirlerdir. Bu da güçlü vatandaşların katılımıyla mümkün olacak." dedi.

Şehirlerarası iş birliğinin ne kasar önemli olduğunu aktaran başkan Altay, toplumun ihtiyaç ve gereksinimlerine yönelik çözümlerin aslında yerel yönetimlerin bilgisi ile bulunması gerektiğini anlattı.

Çin'de Konya modeli belediyecilik konuşuldu!

Guangzhou Şehir Ödülleri ve İnovasyon

Guangzhou'daki ödül törenindeki konuşmasında Altay, kazanan belediyeleri tebrik ederek şunları söyledi: "Ödül, yerel topluluklara birbirlerinden öğrenme ve hem teknik hem de sosyal bağlamda deneyimlerini paylaşma fırsatı sunuyor. Ulusal güvenliğe önemli katkı sağlayacak" ifdelerini kullandı. Başkan Altay, "Konya Model Belediye" kavramını ve Türkiye'deki belediyecilik vizyonunu dünyadaki belediyelere anlatmaya çalıştığını belirterek, "Konya'yı hemen hemen her yerde temsil etme çalışmalarımız aralıksız devam edecek." diye konuştu.

Belediye Başkanı Altay, kazanan belediyelere şükranlarını sunarak, bu tarz etkinliklerin şehirler arasındaki iş birliğini ve küresel ölçekte inovasyonun ilerlemesini teşvik ettiğini söyledi. UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çin'deki etkinlikte yaptığı konuşmada, yerel topluluklar arasındaki iş birliğinin ve küresel düzeyde inovasyonun önemini yeniden vurgulamış oldu.