Belediye tarafından düzenlenen 'Veri Ambarı Konya Çalıştayları' devam ediyor!

Belediye tarafından düzenlenen 'Veri Ambarı Konya Çalıştayları' devam ediyor!
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu ve dün başlatılan 'Veri Ambarı Konya Çalıştayı' aynı etkinlik çerçevesinde devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamanın içeriğinde Konya Kentsel Sosyal İnovasyon Kurumu tarafından düzenlenen söz konusu çalıştayların "Mobilite", "Çevre ve Enerji", "Kültür", Ticaret ve Turizm", "Teslimat Kabiliyeti", "Kentsel Planlama", "Ekonomi ve Ticaret" şeklinde hazırlanan başlıklarda yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerini sunan Sosyal İnovasyon Ajansı Başkanı Ali Güney, burada yaptığı konuşmasında tahıl ambarı olarak bilinen Konya'nın bundan sonraki süreçte veri ambarı şeklinde anılması gerektiğini ve bu kapsamda çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

KONYA'DA KENTSEL YAŞAM KALİTESİ ARTACAK

Belediye tarafından düzenlenen 'Veri Ambarı Konya Çalıştayları' devam ediyor

Marmara Kentler Birliği Veri ve aynı zamanda Teknoloji Merkezi Direktörü olan Samet Keskin, konferans sonrası Konya verilerine dayanarak, Konya için kentsel yaşam kalitesinin artırılması ve sürdürülebilirliğin sağlanması adına çok güzel sonuçlar alınacağına inandığını söyledi.

Konya Kentsel Alan Bilgi İşlem Daire Başkanı Harun Yiğit, Konya'da akıllı şehirler için bir ekosistem oluşturmaya çalıştıklarına dikkat çekti. Düzenlediği seminerler ile nihai raporun ilgili tüm paydaşlarla paylaşılmasını ve kurumlar arasında veri paylaşım kültürünün geliştirilmesini hedeflediği de belirtildi.

Final çalıştayı ise 15 Haziran'da “Ekonomi ve Ticaret” temasıyla gerçekleştirilecek.