Bilgisayar olimpiyatlarına katılan Konyalı küçük hafızın büyük başarısı!

Bilgisayar olimpiyatlarına katılan Konyalı küçük hafızın büyük başarısı!
Gürcistan'da 24 ülkeden toplamda 92 öğrencinin katılım gösterdiği 7. Avrupa Çocuk Bilişim Olimpiyatları'nda gümüş madalyanın sahibi olan Konyalı İmam Hatip Lisesi'nde öğrenci İbrahim Hanif Çeker, yarışmada yeni başarılara imza atarak Türkiye'yi bundan sonraki süreçte en iyi biçimde temsil etmek istediğini söyledi.

TÜBİTAK Bilim Destek Bürosu (BİDEB) tarafından yürütülen Bilim Olimpiyatları programında Türkiye'yi uluslararası arenada temsil eden İbrahim Hanif Çeker, 8-14 Eylül tarihleri ​​arasında Gürcistan'da düzenlenen Olimpiyatlarda gümüş madalyanın sahibi oldu.

HEM HAFIZ HEM DE YAZILIM UZMANI

Konya'da Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 1. sınıfta okuyan 15 yaşındaki Çeker, yazılım alanına olan ilgisini öğretmenlerinin tavsiyeleri sayesinde fark ettiğini anlattı. Türkiye'de liseler arasında düzenlenen bilgisayar bilimleri yarışmasında altın madalya kazandığını belirten Çeker, daha sonra burada gerçekleştirilen takım seçme sınavında 4'lü finale kaldığını söyledi.

Bilgisayar olimpiyatlarına katılan Konyalı küçük hafızın büyük başarısı

Bu sayede 7. Avrupa Gençlik Bilişim Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etme hakkına sahip olduğunu anlatan Çeker, şöyle konuştu:

Özellikle başarma duygusu beni motive olmamda önemli faktör. Ülkeme hizmet edebilmek benim için nemli. Bunu başardığım için çok mutluyum. Amacım üst yaş grubuna ulaşmak. Grupta yapılan takım seçme sınavını kazanarak Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatlarına katılarak bir kez daha ülkesine madalya kazandırmak istiyorum."

Türkiye’mizi çok iyi temsil ediyor, bizi gururlandırıyor”

Okulun teknoloji öğretiminden sorumlu öğretmen Muzaffer Çağlayan, öğrencilerinin lise yıllarından beri yazılım alanına çok fazla lgi duyduğunu kaydederken gençlik yıllarında aldıkları eğitimle ilgili yeni araştırmalar yaparak öğrencilerin seviyesini yükselttiklerini vurguladı ve konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Bilgisayar olimpiyatlarına katılan Konyalı küçük hafızın büyük başarısı

"Yarışmada Türkiye'mizi iyi temsil etti ve bizi gururlandırdı. Ulusal arenada daha iyi yerlere geleceğine inanmaktayım. Okulumuzda İbrahim gibi yazılım alanında çok iyi olan başka öğrenciler de var.

Amacımız öğrencilerimizin lise eğitimleri boyunca yazılım mühendisliği becerilerini geliştirirken, alanında uzman olmalarına da yardımcı olmaktır. Ülkenin ulusal teknolojik ilerlemesini desteklemek amacıyla, öğrencilerin yazılım mühendisliği, elektronik programlama, elektronik ve mekanik tasarım şeklindeki alanlarda gelişmelerine yardımcı olacak projeler tamamlayarak ders dışı faaliyetlerimize katkıda bulunuyoruz. Atölyemiz sırasında öğrencilerimiz diğer yarışmalara da hazırlanıyorlar. Burada olmayı düşündükleri projeler geliştiriyorlar."

Çağlayan, öğrenci ve üreten, geliştiren, ürün sunan bir nesil yetiştirme konusunun kendisinin hedefgi olduğunu söyledi.