Bilim Konya, Teknofest'e ortaokul ve lise kademesinde takım arkadaşları arıyor!

Bilim Konya, Teknofest'e ortaokul ve lise kademesinde takım arkadaşları arıyor!
T3 Vakfı işbirliğiyle açılışı yapılan Bilim Konya, TEKNOFEST ekibini oluşturmak üzere yetenek sınavıyla öğrenci alımı yapacak. Başvurular bugünden itibaren başladı. Burada başvuru bağlantısını, başvuru formunu ve gerekli tüm detayları bulacaksınız.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin milli teknoloji transferinden sorumlu bir nesil yetiştirmek amacıyla kurduğu Bilim Konya Okulu, yetenek sınavlarıyla öğrenci alıyor. Sınava ve kontenjan sayısına ilişkin duyurular Konya Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından yayımlandı.

Buna göre başvurular bugün (4 Ocak 2023) başlayacak ve 8 Ocak'ta sona erecek. Başvurular online olarak tamamlanacak.

"9 ay ücretsiz eğitim"

Eğitim süreci nasıl işliyor, kaç öğrenci alınacak? Detaylar şöyle:

- Eğitimler, ortaöğretim ve lise gruplarına yönelik özenle hazırlanmış çeşitli müfredatlar çerçevesinde, haftanın belirli günlerinde, 6 ila 9 saat sürmektedir.

- Eğitim proje bazlı olup, öğrenciler eğitim aldıkları konuların sonunda takımlara ayrılarak proje geliştirirken bir sonraki konuya geçerler.

- Eğitim 12 kişilik sınıflar için yaklaşık 9 ay sürmektedir. Takımlar mentorluk desteği alacak, ulusal ve uluslararası yarışmalara bildiri ve diğer projelerle katılarak Milli Teknoloji Hamlesi'ne katkı sağlayacak.

Bilim Konya, Teknofest'e takım arkadaşları arıyor

Öğrenci seçme sürecindeki adımlar:

Bilim Konya Uzun Dönemli Eğitim Programına katılmak isteyen ortaokul ve lise öğrencilerinin son başvuru tarihi içerisinde online başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Adaylar bir seçim sürecinden geçecek. İlk yazılı sınava giren öğrencilerin üç katı kadar aday bireysel mülakata hak kazanacaktır. Bireysel mülakatı geçen öğrenciler ilkokul eğitimine hak kazanır.

Belirlenen kontenjanda süreci başarıyla tamamlayanlar Bilim Konya Uzun Dönemli Eğitim'in 9 aylık eğitim programına kabul edilecek.

YAZILI SINAV KONU BAŞLIKLARI

Matematik, Doğa Bilimleri, Algoritma ve Genel Kültür bölümleri vardır. Sınav 40 soru sorulur ve 100 dakika süre verilir. Sınav soruları, akıl yürütme, verileri okuma ve yorumlama, sonuç çıkarma, sorunları tanımlama, eleştirel düşünme, araştırma ve değişkenleri tanımlama yeteneğinizi ölçer. Sınavda teorik bilgiden ziyade becerileri ölçen sorular yer almaktadır. Sınav doğru cevap sayısına göre yapılır ve hatalar doğru cevabı etkilemez.

KONTENJAN

Ortaokul: 24

Lise: 24

Bilim Konya, Teknofest'e takım arkadaşları arıyor