Bu üniversitelerde okuyan öğrenciler dikkat! YÖK'ten denklik alanında yeni düzenleme

Bu üniversitelerde okuyan öğrenciler dikkat! YÖK'ten denklik alanında yeni düzenleme
YÖK'ün kararına göre, ilk 400'de yer alan üniversitelerden mezun olanlar için doğrudan denklik verilecek.

Gelen bir son dakika bilgisine göre, YÖK bir açıklama yayınladı ve açıklamada yurt dışında yüksek öğrenim görmek isteyenlere yönelik yönetmelikte "İlk 400'de yer alan üniversite mezunlarının doğrudan denklik yeterlilikler alacağı, bu durumun ilk 1.000'de yer alan mezunlar için YKS'ye girme şartı olmayacağı belirtiliyor.

Bu kapsamda, YÖK tarafından tanınan üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu arasında ilk 400'deki yükseköğretim kurumlarından Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Hukuk dahil tüm lisans programlarından mezun olanlar doğrudan eşdeğer yeterlilikler elde edebilirler.

YÖK'ten denklik alanında yeni düzenleme

Aynı derecelendirme kuruluşları içinde ilk 1.000 sıralamasında yer alan üniversiteler, başarının gerekli olduğu konular da dahil olmak üzere tüm alanlarda denklik başvurusuna devam edecek ancak YKS'yi tamamlama zorunluluğu olmayacak. İlk 1000 üniversitenin Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Hukuk mezunları denklik başvurusunda bulunacak ve daha önce olduğu gibi başvurular incelenerek, kimlik bilgilerine göre bireysel olarak karar verilecek. İlk 1000'e girmeyen üniversitelerden tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk mezunlarının da yine YKS'yi tamamlamaları ve kabul koşullarını sağlamaları gerekiyor.

YKS'ye ilk 1000'de bulunmayan üniversitelerin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk mezunları katılıyor. Eşdeğer başvurular kabul edilecek ve sertifikalar, YKS'de ilgili eğitim programının başarı sıralaması şartlarını karşılamaları halinde bireysel olarak incelenecektir. Diğer bölümlerin YKS'yi doldurma zorunluluğu yoktur.