Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı tatiline 9 gün kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı tatiline 9 gün kararı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da düzenlenen bir iftar programında yaptığı açıklamasında Salı günü yarım gün ile Pazartesi tam günü Ramazan bayramı tatiline eklediklerini ve böylelikle kamu çalışanlarına 9 günlük bir tatil kararı aldıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki iftar programında açıklamalarda bulundu. "Memurlara 1,5 gün idari izin verilmesi kararını kamuoyuna duyurmak isterim." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Nisan'da tatilin başlamasından önce memurlara 1,5 gün idari izin vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı tatiline 9 gün kararı

"Kamuda çalışanlara 10 Nisan günü başlayacak olan Ramazan bayramından önceki 1,5 günülük süreyi idari izinli olarak sağlayacak kararımızı kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Salı günü yarım gün ile Pazartesi tam günü bayram tatiline ekledik ve bayram tatil süresini 9 güne çıkardık. Özel sektörümüzün de aynı yaklaşım duygusuna sahip olduğunu biliyoruz. Bir buçuk gün idari izin alma kararımızın hayırlı olmasını diliyorum”

Resmi Yazı Gönderildi

Diğer taraftan; Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın imnzasını taşıyan idari izne ilişkin resmi yazı tüm kamu kurumlarına ve kuruluşlarına gönderildi. Makalede şu ifadeler yer alıyor:

"Ramazan Bayramı, 9 Nisan 2024 Salı saat 13.00'te başlayacak ve 12 Nisan 2024 Cuma sona erecektir. Gerekli tedbirlerin alınmasıyla birlikte hizmet aksatılmaması, zorunlu olan hizmetlerin de yürütülmesi adına asgari seviyedeki personellerin bulundurulması kaydıyla kamu kurumlarında ve kuruluşlarında bütün çalışanların 8 Nisan günü tam gün, 9 Nisan günü de yarım gün idari izin almaları Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından uygun görülmüştür."