Deprem bölgesinden yaz Kur'an kursuna başvuran adaylar Konya kampında ağırlanacak!

Deprem bölgesinden yaz Kur'an kursuna başvuran adaylar Konya kampında ağırlanacak!
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl düzenlenecek Kur'an-ı Kerim Yaz Kursu'na 19 Haziran'dan itibaren başvurular alınacak.

Ülke genelinde il ve ilçe müftülüklerinde açılacak Kuran kursuna kayıtlar 10 Temmuz'a kadar devam ederken, kurs 3 Temmuz'dan itibaren açılacak.

Yatılı yaz okulunda Kur'an kursu kayıtları aynı gün başlayacak olup, eğitimler 3-28 Temmuz tarihleri ​​arasında devam edecek. Dileyen öğrenciler 24 Temmuz – 7 Ağustos tarihleri ​​arasında tekrar kayıt yaptırıp 31 Temmuz'da başlayan yatılı okul yaz Kur'an kursuna başvurabilirler.

YAZ KUR'AN KURSLARINA KAYIT

Deprem bölgesinden yaz Kur'an kursuna başvuran adaylar Konya kampında ağırlanacak

4 ile 22 yaş arasındaki çocuk ve gençler cami, kurs veya “www.diyanet.gov.tr” internet adresinden kayıt yaptırabilirler.

Yaz Kur'an Kursu 11 Ağustos'ta, Yatılı Okul Yaz Kur'an Kursu 28 Temmuz'da, 2. dönemi se 25 Ağustos tarihinde sona eriyor.

"Afet bölgesinin çocukları yaz kampına alınacak"

Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri ve Eğitim Hizmetleri Başkanı Sedide Akbulut, yaz aylarında 4 yaş ve üstü çocukların ve gençlerin Kuran kurslarına katılmasını beklediğini söyledi. Akbulut, hem değerler eğitimi hem de din eğitimi veren yaz Kur'an-ı Kerim kurslarına velilerin ve çocukların yoğun ilgi gösterdiğini anlattı.

"KONYA DAHİL BÜYÜKŞEHİRLERDE KAMP VAR"

Sedide Akbulut, yaz aylarında yatılı Kuran okullarına talebin arttığını belirterek, "Bu yıl büyük depremlerin yaşandığı Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da yaz kamplarına gidiyoruz. Çouklar, Ankara, Konya ve Kayseri'de velilerinin izniyle kalabilecekler." dedi.