Doğaseverlere müjde! Konya'nın Efes’i yeni yürüyüş parkuruna kavuştu..

Doğaseverlere müjde! Konya'nın Efes’i yeni yürüyüş parkuruna kavuştu..
Kentin doğal kaynakları turizm amaçlı kullanılıyor. Yürüyüş yolu, adını “Konya'nın Efes'i” olarak nitelendirilen tarih dolu Zengibar Kalesi'nden alıyor. Başkan Altay doğa severleri Zengibar yürüyüş parkurunu keşfetmeye davet ediyor.

Konya Belediyesi tarafından başlatılan ve Bozkır, Hadim, Taşkent ilçelerini kapsayan toplamda 102 kilometrelik Zengibar yürüyüş parkurunu turizme açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan Konya'nın zengin doğal ve kültürel kaynaklara sahip olduğunu ve bu zengin kaynakların korunarak turizme dönüştürülmesi konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

ALTAY, DOĞA SEVERLERİ ZENGİBAR YÜRÜYÜŞ ROTALARINI KEŞFETMEYE DAVET EDİYOR

Konya Zengibar yürüyüş yolu

Tarihte önemli bir yere sahip olan Zengibar Yürüyüş Parkurunun Türkiye'nin yeni yürüyüş rotasının olacağını belirten Başkan Altay, şöyle konuştu:

“Bozkır'dan başlayıp Hadim ve Taşkent ilçelerinden geçerek bir zamanlar göç yolu şeklinde kullanılan Bolay Yaylası'na kadar uzanan yol üzerindeki tabela yerleştirme çalışmasını belediyemizin imkanlarıyla tamamlayarak tarihi bir yaylayı dönüştürdük. Yüzeysel bilimsel çalışmaların ardından Konya İl Tanıtma Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda tüm kurumların da desteği ile çalışmalarımızı tamamladık. Bize destek veren kuruluşlara teşekkür ediyorum. Doğa tutkunları bölgede daha güvenli ve keyifli yürüyüşlerden faydalanacak. Tarih ve doğayla iç içe keyif almak isteyen tüm doğa severleri Zengibar yürüyüş parkurunu keşfetmeye ve güzelliğine yakından hayran olmaya davet ediyorum.”

Konya Zengibar yürüyüş yolu

İLK 13 KM YÜRÜYÜŞ FAZI PROGRAMLANDI

Konya Belediyesi'nin keşif, güzergah tescili, tabela ve yerleşim çalışmalarını tamamlaması sonrasında 13 kilometrelik alanda ilk yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş etkinliğinde; Necmettin Erbakan Üniversitesi ile Selçuk Üniversitesi'nin turizm bölümlerinden öğretim üyeleri ve öğrencilerin yanı sıra, Konya Fotoğraf Meraklıları Derneği ve İzci Kulübü'nden doğaseverler de hazır bulundu.