Dünya Mevlana'nın diyarında buluşmaya hazırlanıyor! Biletlerin yüzde 70'i tükendi..

Dünya Mevlana'nın diyarında buluşmaya hazırlanıyor! Biletlerin yüzde 70'i tükendi..
Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Hazreti Mevlana'nın kuruluşunun 750. yıl dönümünde düzenlenen sema programları için biletlerin satışlarının kontrollü bir şekilde devam ettiğini duyurdu. Yarar, biletlerin yüzde 70'inin satıldığını söyledi.

Hazreti Mevlana'nın 750'nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek uluslararası törenlerin hazırlıkları büyük ölçüde tamamlanan Konya'da, SEMA gösterilerinin bilet satışları da devam ediyor. Biletlerin yüzde 70'inin "www.biletinial.com" platformu üzerinden satıldığı etkinlikle ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar açıklamalarda bulundu.

2023 yılının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 'Mevlana Yılı' olarak ilan edildiğini söyleyen Abdüssettar Yarar, 86'ncı yıl kutlamalarının kapalı alan etkinlikleri ve modern sahneler çerçevesinde gerçekleştirildiğini aktardı. Yarar, “Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hazreti Mevlana Şebiarus törenlerini Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenleyecek. Bütün çalışmaların koordinasyonunu Bakanlığımız Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü sağladı ve biz de Konya İl Kültür ve Turizm Genel Müdürlüğü olarak yürütmeye devam ediyoruz." diye konuştu.,

Dünya Mevlana'nın diyarında buluşmaya hazırlanıyor

Hazreti Mevlana'yı anma etkinliklerinin 7-17 Aralık tarihleri ​​arasında gerçekleştirileceğini hatırlatan Yarar, 17 Aralık tarihinin de Şebiarus gecesi olarak anıldığını söyledi.

Hazırlıkların tamamlandığını duyuran Abdüssettar Yarar, şöyle devam etti:

"SEMA gösterilerimiz saat 23.00 ve 16.00'da Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu'nda gerçekleşecektir. SEMA gösterilerimize giriş www.biletinial.com adresinden satıştadır. Konya'ya gelecek ziyaretçilerimiz takip etmelidir, biletler www.biletinial.com adresinden temin edilebilir. Bazen bilet kalmamış gibi görünse de ertesi gün biletler yeniden satışa sunuluyor.

Buna kontrollü satış da denebilir. Daha geniş bir kitleye ulaşmak ve daha fazla kişiyi dahil etmek için bu yöntemin doğru yöntem olduğunu düşünüyorum.

Şimdiye kadar satışa sunulan biletlerin neredeyse yüzde 70'i tükendi. Mevlana Peygamber'i anma etkinliklerine ülkemizin doğusundan, batısından, güneyinden ve kuzeyinden çok sayıda insanın katılması ümit edilmektedir. Misafirlerimiz geliyor. İnşallah o günde, o anlam taşıyan günlerin duygusunu o misafirlerle birlikte hissedeceğiz. İran, Pakistan, Hindistan, Orta Doğu ile Körfez ülkeleri başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden misafirlerimiz var."