düz2877 rakımlı Geyik Dağı'na tırmanan dağcı uçurumdan düştü!

düz2877 rakımlı Geyik Dağı'na tırmanan dağcı uçurumdan düştü!
Konya ve Karaman arasındaki Taşeli Yaylası'nın en yüksek dağlarından biri olan 2877 metre yükseklikteki Geyik Dağı'na tırmanışa geçen 25 kişilik dağcı ekibinden Litvanyalı Oscar Leha (23 yaşında) uçurumdan düşerek hayatını kaybetti.

Korkunç olay, Konya ve Karaman arasındaki deniz seviyesinden 2877 metre yükseklikteki Geyik Dağı'nda gerçekleşti.

Dün sabah Gündoğmuş Dağı sınırlarını keşfetmek için yola çıkan 25 Litvanyalı dağcı rehber eşliğinde yolculuk yaparken Oscar Leha isimli 32 yaşındaki dağcı henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı uçurumdan aşağı düştü.

Bölgeye ekipler sevk edildi

2877 rakımlı Geyik Dağı'na tırmanan dağcı uçurumdan düştü!

Durumun farkına varan grup, bölgede telefon sinyali olmaması nedeniyle yerleşim yerinin yolunu değiştirdi. Kurulum yerine varılmasının ardından 112 acil çağrı merkezine bildirimde bulunuldu. Bölgeye jandarma ekipleri, sağlık ekipleri ile birlikte AKUT Alanya birimleri sevk edildi.

AKUT ekipleri, dağcı Oscar Leha'nın olduğu bölgeye ulaşırken, hayatını kaybeden Oscar Leha'nın cesedi ekipler tarafından olay yerinden kaldırılarak, kurtarma helikopteri ile tahliye edildi.

Grubun diğer üyeleri jandarmalar tarafından güvenli bir alana götürüldü. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği biliniyor.