FETÖ yapılanmasına yönelik Konya ve 7 ayrı ilde eş zamanlı operasyon!

FETÖ yapılanmasına yönelik Konya ve 7 ayrı ilde eş zamanlı operasyon!
Konya ve 7 ayrı ilde eş zamanlı FETÖ ve ByLock kullanıcılarının askeri personel ve komuta yapılarına yönelik operasyonlar düzenlendi. Operasyonda gözaltına alındıkları bildirilen 19 kişiden 8'i tutuklandığı öğrenildi.

Konya Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile mücadele ekipleri Konya başta olmak üzere İstanbul, Ankara ile Van'ın yanı sıra Aksaray, Karaman ve Niğde'de FETÖ askeri personel ve komuta teşkilatları ile Bylock kullanıcılarına yönelik operasyonlar düzenlediler. Aralarında aktif olarak görevde oldukları tespit edilen 9 zanlının düzenlenen operasyonlar kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınan 19 zanlının verdiği bilgilere göre ilk kez 38 kişinin örgütle bağlantısını deşifre edilmiştir.

"FETÖ'cüler seçim sonrası Türkiye'ye dönmek istedi"

FETÖ yapılanmasına yönelik Konya ve 7 ayrı ilde eş zamanlı operasyon

 Gözaltındaki zanlıların cep telefonu incelemelerinde şifreli iletişim için özel bir uygulama kullandıkları ve uygulamadan gelen mesajlarla örgüt mensuplarına 28 Mayıs seçimlerinden sonra örgütün daha da güçleneceği ve örgütün daha da güçleneceği bilgisi verildi. 28 Mayıs seçimlerinden sonra örgüt üyelerinin işbirliği mesajıyla birbirlerini Türkiye'ye dönmelerine ilişkin tahrik ettikleri ortaya çıktı.

BAZI SINAVLARIN SORULARINI ÇALMIŞLAR

Gözaltına alınan zanlının danışma sistemine katılmaya karar veren örgüt üyelerinin, hukuka aykırı olarak bazı sınav sorularını örgüt üyelerine teslim ettiği ve örgüt üyelerini kamu kurumlarına yerleştirdiği tespit edildi. Yine tutuklanan zanlının sınav kağıtlarını çaldığı iddiasıyla polis olduğu ortaya çıktı.

Tutuklanan 19 örgüt mensubuna düzenlenen baskınla çok sayıda örgüt yayınına ve örgüte ilişkin verilere el konuldu. Emniyetteki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edilen 19 zanlıdan 8'inin tutuklanarak cezaevine konulduğu, 11'inin de adli kontrol şartı ile serbest bırakılarak etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırıldığı öğrenildi.