Fotoğrafçıların uğrak noktası! Konya’daki tarihi pazar renk cümbüşüne büründü..

Fotoğrafçıların uğrak noktası! Konya’daki tarihi pazar renk cümbüşüne büründü..
Konya Karatay’daki tarihi çarşısı bir asırdır canlılığını korumaktadır. Halk arasında genel olarak 'Kadınlar Pazarı' şeklinde adlandırılan tarihi Melike Hatun Çarşısı, renkli tezgahlarıyla dikkat çekiyor. Profesyonel ve amatör fotoğrafçılar için bu pazar kaçırılmaz bir fırsat olarak görülüyor.

Konya’ya bağlı Karata ilçesinde bulunan Kadınlar Pazarı, bir asırdır Konya halkının en uğrak noktalarından biridir. Halen dimdik ayakta olan tarihi Melike Hatun Çarşısı, sonbahar aylarında rengarenk tezgahlarıyla dikkat çekiyor. Selçuklu başkenti Konya'da, adını Hz. Mevlana'nın kızı Melike Hatun'dan alan bu asırlık çarşıda, yöresel lezzetler ve şehrin taze ürünleri müşterilere sunuluyor.

Konya’daki tarihi pazar renk cümbüşüne büründü

Bu pazar, organik ürünlerin yanı sıra küflü peynir ile birlikte Konya müslisinin eşsiz lezzetlerini arayan tüketicilerin ilk duraklarından biri.

Çarşıda bakliyattan süt ürünlerine kadar çok sayıda organik ürün yer alırken kırmızı ve beyaz etten kuruyemiş ve baharatlara kadar her şey satılıyor. Çok çeşitli meyve ve sebzelerin yanı sıra, Konya'nın yöresel spesiyaliteleri de geniş bir seçkiye sahiptir.

Konya’daki tarihi pazar renk cümbüşüne büründü

Fotoğrafçıların Uğrak Noktası!

Konya Kadın Pazarı'nın üst katı rengarenk tezgahları ve farklı atmosferiyle kapalı bir pazar yeridir. Mevlana Müzesi ve diğer tarihi eserlerin yakınında yer alan çarşıyı yerli ve yabancı turistler, profesyonel ve amatör fotoğrafçılık yapanlar bu pazara mutlaka uğruyorlar.