İsrail'in işgalini kınayan Konya Büyükşehir Meclisi'nden Filistin'e destek mesajı!

İsrail'in işgalini kınayan Konya Büyükşehir Meclisi'nden Filistin'e destek mesajı!
Konya Büyükşehir Meclisi, Ekim ayında yaptığı toplantıda İsrail'i Gazze'ye yönelik saldırılarından dolayı kınadı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan Mustafa Uzbaş, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısına başkanlık etti. Toplantıda, İsrail'in Filistin'e karşı başlattığı savaş kınanırken Filistimnlilere destek mesajı gönderildi. Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Birleşmiş Milletler Filistin halkını yalnız bırakmıştır. Ne yazık ki küresel acılar ve aynı zamanda farklı coğrafyalardaki insani trajediler her geçen gün artmaktadır. Özellikle Filistin meselesi, toplumun ve uluslararası kuruluşların onurunun sınandığı bir sınav haline geldi. Sözlerin tutulmaması ve Birleşmiş Milletler'in Filistin halkını terk etmesiyle bu durum insanlık adına utanç verici bir hal alıyor.

Bugünkü olayların tek sorumlusu İsrail'dir!

Siyonist politika uygulayan İsrail, sistematik olarak Filistinlileri anayurtlarından ayırdı ve vahşi katliamlar gerçekleştirdi. Bugün yaşanan olayların tek sorumlusu İsrail'dir. Gazze'ye yönelik orantısız saldırı ve katliamlar tüm insan haklarına ve ahlaki değerler konusuna aykırıdır. Bölgede hakim olan barış ortamı, İsrail'in gerçekleştirdiği katliamların durdurulmasına ve Gazze'ye yardımların ulaştırılmasına bağlı olduğu değerlendirilmektedir.

İsrail'in işgalini kınayan Konya Büyükşehir Meclisi'nden Filistin'e destek mesajı

"Başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulması ise kalıcı barışın anahtarı olarak görülmektedir."

Uzun vadede, başkenti Kudüs olan, 1967 sınırlarına dayalı, bağımsız, egemen, coğrafi olarak bütünleşmiş bir Filistin devletinin kurulabilmesi ise kalıcı barışın anahtarı olarak görülmektedir.

Birleşmiş Milletler'in Güvenlik Konseyi başta olmak üzere tüm uluslararası toplum, artık daha fazla gecikmeden, iki devletli çözüm vizyonuna dayalı adil bir çözüme doğru tarafları yönlendirme sorumluluğunu üstlenmesi gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi; 'srail ancak bu şekilde bir devlet olarak varlığını sürdürebilir ve vatandaşlarının güvenliğini sağlayabilir.'

Gazze açık hava hapishanesine dönüştü...

Son olaylar 56 yıldır süren yasadışı işgal ve ayrıca buna bağlı politikaların sonucudur. Toprakları, canları ve geleceğe dair umutları gasp edilen Filistin halkı, şimdi eşi benzeri görülmemiş yeni bir kuşatmayla karşı karşıya. 2 milyon nüfusa ev sahipliği yapan ve 16 yıllık ablukanın ardından açık hava hapishanesine dönüştürülen Gazze'ye gıda, enerji, insani yardım malzemesinin kesilmesi, sivil yerleşim yerlerine gelişigüzel ateş açılması açık ve ciddi bir eylemdir. Uluslararası hukuk ihlal ediliyor. Bu gerilimin telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açmaması için tüm tarafları gerçekte barış-güvenlik-istikrar vizyon kapsamında itidalli ve sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Dualarımız ve desteğimiz Filistinli kardeşlerimize

Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde coğrafyamızın bir an önce bu zor durumdan kurtarılması için çok çaba sarfetmekte.

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak İsrail işgal güçlerinin gerçekleştirdiği katliamları şiddetle kınıyor ve esefle karşılıyor, bölgede en kısa sürede barış ortamının oluşmasını temenni ediyoruz. Dün olduğu şekilde bugün de dualarımız ve desteğimiz Filistinli kardeşlerimize eşlik ediyor. Filistin'de hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."