Karapınar'daki lavanta hasadının geliri 200 öğrenciye burs olarak verilecek!

Karapınar'daki lavanta hasadının geliri 200 öğrenciye burs olarak verilecek!
Konya Karapınar'da hayata geçirilen 'Karapınar Acıgöl Lavanta ile Renkleniyor' projesinde oluşturulan bahçelerden lavanta hasadından elde edilen gelirle 200 öğrenci için eğitim desteği verilecek.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma Dairesi Başkanlığı, Karapınar Kaymakamlığı ve Karapınar Belediyesi ile birlikte geçtiğimiz yıl Konya-Adana karayolu üzerindeki Acıgöl çevresinde lavanta bahçesi oluşturmak için yapım çalışması başlatıldı.

Acıgöl ve Karacadağ manzarasına sahip olan lavanta bahçeleri, kurulduğu ilk yıl içinde farklı etkinliklere ev sahipliği yaptı ve bu sayede bölgenin sosyal hayatına hareket kattı. Yağ, kolonya, sabun gibi birçok ürün Karapınar Kadın Kooperatifi'in aracılığı ile temin ediliyor. Bu ürünlerden elde edilecek gelir, ilçede kolejde okuyan kız çocuklarına burs sağlanmasında kullanılacak.

Konya lavanta bahçesinin geliri 200 öğrenciye burs olarak verilecek!

LAVANTA FİDELERİ BÖLGEYİ DEĞİŞTİRDİ

Kaymakam Oğuz Cem Murat, 17 kilometrelik Karapınar-Adana karayolu üzerindeki Acıgöl çevresinde son 30 yılda ekilen lavanta bahçelerinde önemli mesafe kat edildiğini söyledi.

Lavanta çiçeklerinin artık açtığını ve göz alıcı bir manzaraya sahip olduğunu söyleyen Oğuz, "Karapınar Lavanta Bahçesi'ne kardeşlerimizin emeği çok oldu. Projenin başlangıcından bu yana lavanta bahçesini bu noktaya getirdik." dedi. 

Konya lavanta bahçesinin geliri 200 öğrenciye burs olarak verilecek!

Eğitim desteğine ihtiyaç duyan 200 kız çocuğunu tespit etmeye başladıklarını ifade eden Murat, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

 "Karapınar Kaymakamlığımız, Karapınar Belediyesi, Kadın Kooperatifi, İlçe Proje Koordinasyon Birimi ve tüm ilçe birimlerimiz gerçekten bu lavanta bahçesini bir noktaya getirdi. 200 öğrenciye akademik destek sağlamayı hedeflerken belki bu sayısı 2000'lerde fazlaya çıkarabiliriz. Buradan elde edeceğimiz gelirle üniversiteye giriş sınavına girecek birçok kız öğrencimize ciddi eğitim desteği sağlamayı umuyoruz.