Karatay Belediye'nin öncülüğündeki 'Kültür ve Sanat Akademisi' eğitimleri başladı

Karatay Belediye'nin öncülüğündeki 'Kültür ve Sanat Akademisi' eğitimleri başladı
Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılmış olan Karatay Kültür Sanat Akademisi'nde eğitim başladı. Akademi, 7 ile 14 yaş arasındaki yüzlerce çocuğa eğitim veriyor. Amacı, bilim ve kültürün yanı sıra sanat ve el becerilerinde üstün yetenekli çocuk ve gençlerin geleceğine önemli bir katkı sağlamaktır.

Karatay Belediyesi, Doğuş Mahallesi'nde hayata geçirdiği Karatay Kültür Sanat Akademisi'ne kayıt olduktan sonra sekiz haftalık eğitim kursu başladı.

25 Ağustos'a kadar yaşları 7-14 arasında değişen 655 kursiyer, eğitim çağındaki çocuk ve gençler için öğrenmenin, üretmenin ve uygulamalı etkinliklerin yeni adresi olmak amacıyla kurulan akademide teorik ve uygulamalı eğitim alacak. Okul bölgeleri çocuklara yeni beceriler ve araba sürmenin yollarını öğretiyor.

Karatay Kültür Sanat Akademisi

Akademi, ahşap, çini, müzik, resim, drama, akıl ve zeka, yabancı dil ve bilgisayar bilimleri atölyeleri, çocuk okuma ve oyun salonları olmak üzere 11 farklı atölye ile profesyonellerin isimlerini bünyesinde barındırıyor. Bu, öğrencilerin sanat ve kültür alanındaki ilgi ve yeteneklerini daha da geliştirmelerine yardımcı olur.

Karatay Kültür ve Sanat Akademisi'nin çocukların hayal güçlerini serbest bırakırken görsel, duygusal ve aynı zamanda da bilişsel becerileri gelişimde içlerindeki yetenekleri keşfetmelerine yardımcı olur.

Karatay Kültür Sanat Akademisi

"Karatay'ın yeni cevherleri akademiden memnun"

Karatay Kültür Sanat Akademisi tarafından yeni bir sanat alanıyla tanışan kursiyerler, yepyeni hobilerinden memnun ve aldıkları eğitimden oldukça memnunlar. Kursiyer; "Burayı ve yeni arkadaşlarımızı çok sevdik. Öğretmenlerimiz de çok iyi insanlar. İlginizi çeken bir konuyu geliştirmek ve el becerilerinizi geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda çok eğlencelidir. Burayı oluşturan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'ya ve tüm hocalarıma teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştular.