Karatay Belediyesi, 11.000 metrekarelik alana kurduğu tesisle artık kendi taşını üretecek!

Karatay Belediyesi, 11.000 metrekarelik alana kurduğu tesisle artık kendi taşını üretecek!
Karatay Belediyesi, fiziki ve altyapı sektörlerinde hayata geçirmiş olduğu projelerle ilçeye önemli bir değer katmış ve maliyet düşürme tedbirlerini almaya devam etmektedir. 2021 yılında şehre yeni bir asfalt plenti ve asfalt analiz laboratuvarı kazandıracak olan Karatay Belediyesi, şu anda beton eleman fabrikasını kurdu.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, fabrikada incelemelerde bulundu. Başkan Kılca, fabrikanın artık önemli kaldırım taşları ve bordürler de üreteceğini belirterek tesis sayesinde hizmetlerin daha hızlı, daha kaliteli ve daha ekonomik olacağını söyledi.

2021 yılında yeni bir asfalt plenti ve asfalt analiz laboratuvarını devreye sokan Karatay Belediyesi, ilçenin ihtiyacı olan ana parke, kenar ve beton elemanlarının beton üretimini en hızlı, ekonomik ve kaliteli şekilde sağlayacak olan fabrikayı kurdu.

Karatay Belediyesi beton eleman fabrikası

KARATAY BELEDİYESİ KENDİ TAŞINI KENDİSİ ÜRETECEK

Tesis, altyapı inşaatlarında en büyük maliyet kalemlerinden biri olan kritik kaldırım ve bordür maliyetlerini azaltarak önemli tasarruf sağlamak amacıyla inşa edilmiştir. Tesiste üretim bir süredir başlatıldı.

Tesis, Tatlıcak Mahallesin'de 11.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuştur ve 1.500 metrekare kapalı alana sahiptir. Prekast betonarme ünite olarak projelendirildi ve söz konusu tesisle birlikte önce özel sektör tarafından tedarik edilen ana kaldırım ve bordürler artık Karatay Belediyesi tarafından üretilecek.

Karatay Belediyesi beton eleman fabrikası

Tesis, pomza briketleri, beton briketleri ve yarı karışım betonun yanı sıra başlıca kaldırım malzemeleri ve bordürler üretebilecek. Ayrıca her bir ürün piyasaya göre yaklaşık %20 oranında fiyat avantajına sahip olacaktır. Yılda ortalama 300.000 m2 beton parke taşı üretecek olan tesis, yılda ortalama 325.000 m bordür üretme kapasitesine sahip.

Günlük 1.200 metrekare kaldırım veya 1.300 metre bordür üretme kapasitesine sahip olan tesiste ayrıca 10.000 metrekare parke depolama alanı bulunuyor. Bu kapsamda Karatay Belediyesi'nin yılda en az yüzde 20 daha fazla tasarruf edebilir.

Üretim, beton parke ve çevre makineleri kullanılarak gerçekleştirilecek, ancak fabrika, genişletilmiş makine yelpazesi ile daha fazla tür, boyut ve renkte şato parke ve bordür üretebilecek.