Karatay Belediyesi öncülüğünde kurulan Aşevi binasında her gün ücretsiz yemek!

Karatay Belediyesi öncülüğünde kurulan Aşevi binasında her gün ücretsiz yemek!
Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Karatay Türk Kızılayı Aşevi, düzenlenen bir törenle açılışı gerçekleştirildi.

Konya'nın Karatay ilçesinde belediye tarafından yapımı tamamlanan Türk Kızılayı Aşevi binasının açılışı yapıldı. Binanın açılışını ise belediye başkanı Hasan Kılca, yaptı. Hasan Kılca, açılış sırasında yaptığı konuşmasında aşevinin günde 2 bin 500, acil durumlarda da 10 bin kişiye yemek dağıtma kapasitesine sahip olduğunu aktardı.

Karatay Belediyesi öncülüğünde kurulan Aşevi binası

Sağlık, spor, eğitim ile birlikte sosyal tesis gibi pekçok yatırımla adından söz ettirmeyi başaran Karatay şehri, yeni bir yatırıma daha imza attı. Karatay Belediyesi'nin tamamladığı Türk Kızılayı Karatay Aşevi, düzenlenen törenle açılışı yapıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Hasan Kılca, “Bugün burada iş birliği ve dayanışmanın çok güzel bir örneğini gördük, bunu yaşamaktayız. Bugün yalnızca aşevinin açılışına değil, medeniyetimizin yardımlaşma ve aynı zamanda dayanışma kültürü alanında en güzel örneklerinden birinin hayata geçirilmesine de şahit oluyoruz. Burası sadece bir aşevi değil, umarım bir araya gelmenin, birbirimize destek vermenin, sevgiyi, nezaketi ve şefkati paylaşmanın tüm kalplere hitap eden ikonik bir mekanı olur." dedi.

Karatay Belediyesi öncülüğünde kurulan Aşevi binası

Sevginin, Empatinin Gücünü Göreceğiz'

Başkan Kılca, konuşmasına şöyle devam etti:

“Buradan yararlanan herkes sevginin, empatinin ve ayrıca dayanışmanın ne kadar güçlü bir durum olduğunu görecek, anlayış ve hoşgörü içinde bir arada olma gücünü hissedecektir. Değerli müşterilerimiz, aşevimiz 2.500 ihtiyaç sahibine, acil durumlarda ise 10.000'e kadar ihtiyaç sahibine sıcak yemek servisi yapabilecek kapasitededir. Bodrum ve iki kat olmak üzere binanın toplamdaki kullanım alanı 2 bin 113 metrekare olup; 5 adet sebze, meyve ve bakliyat deposu, mezbaha, soğutma dağıtım servisi, mutfak, idari ofis ve 1 toplantı odasının yer aldığı aşevimizin maliyeti cari maliyetle 31 milyon lira olmuştur."