Karatay Belediyesi'nden sıfır atık projesine destek: Atık getirene hediye sürprizi

Karatay Belediyesi'nden sıfır atık projesine destek: Atık getirene hediye sürprizi
Türkiye'nin girişiminin ardından 2022 yılında 30 Mart'ın "Uluslararası Sıfır Atık Günü" olarak ilan edilmesi kabul edildi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise, "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" vesilesiyle Karatay Belediyesi'nin sıfır atık yönündeki çalışmalarını değerlendirdi. Hasan Kılca, projeye toplam 10 bin vatandaşın katıldığını, atık getiren vatandaşlara da sürpriz birçok hediye verdiklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hassasiyetle uyguladığı “Sıfır Atık” projesine en çok destek veren belediyelerden biri Karatay Belediyesi oldu.

ATIK TESLİM EDEN VATANDAŞLARA SÜRPRİZ HEDİYE

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Uluslararası Sıfır Atık Günü münasebetiyle Karatay'da 5 yıldır bu alanda yürütülen çalışmaları değerlendirdi. Kılca, sıfır atık çalışmalarıyla güzel bir Karatay'ı gelecek nesillere aktarma konusunda büyük yol katettiklerini söyledi.

Karatay Belediyesi'nden sıfır atık projesine destek

Belediye Başkanı Hasan Kılca, toplumun daha fazla kesiminde sıfır atık konusunda farkındalık oluşturmak, atıkların geri dönüşümünün ayrı toplanarak ekonomiye kazandırılmasını sağlamak ve israfa katkı sağlamak adına 5 Haziran 2022 tarihinde Dünya Çevre Günü'nde “Sıfır Atık Noktası” projesini başlattığını söyledi. İlçede 2 farklı noktada bulunan Geri Dönüşüm Merkezlerinde her gün ortalama olarak 2 ton kadar atık toplandığını belirten Kılca, toplam 10.000 vatandaşımızın katıldığı proje kapsamında atık getiren tüm vatandaşlara birçok sürpriz hediye verdiklerini, bu çerçevede 6.000'den fazla vatandaşın da 840 bin 500 kilogram atık getirdiğini vurguladı. Bu kapsamda atıkları getiren herkese 6 binin üzerinde hediye verildi.

Başkan Hasan Kılca, iklim değişikliği ve sıfır atık konusunda farkındalık yaratmanın yanı sıra bu önemli konuların daha geniş tabana yayılmasına yönelik birçok proje ve etkinlik gerçekleştirdiğini belirterek; “Karatay Belediyesi olarak Türkiye'de bir ilke imza atarak ilçedeki tüm ilkokul öğrencilerine 8.000 adet “sıfır atık eğitim seti” dağıttık. Karatay'daki tüm ilkokul ve okul öğrencilerine şehrimizin uzman ekibi tarafından özel olarak hazırlanan tasarım ve içerikli kitleri dağıttık. Bu seride toplam 6 farklı kitap yer alıyor; “Sıfır atık”, “Çevre kirliliği”, “Küresel ısınma”, “Yenilenebilir enerji” ve “Ekosistem” konuları ele alındı. Ayrıca tüm anaokulu öğrencilerimize ‘Sıfır Atık Boyama Kitapları’ da hazırlayıp dağıttık.” dedi.

Karatay Belediyesi'nden sıfır atık projesine destek

KARATAY'DA ÇEVRE SANİTASYON HİZMETLERİNE YÖNELİK TEKNOLOJİ HAREKETİ

Karatay Belediyesi, ciddiye aldığı temizlik faaliyetlerine teknolojiyi başarıyla entegre etmiştir. Bu kapsamda Karatay'da akıllı atık toplama ve yönetim sistemi hayata geçirildi. Akıllı şehrin temel unsurlarından biri olan bu yeni sistem sayesinde Karatay Şehir, temizlik hizmetleri ve teknolojilerini bünyesine kattı.

Belediye Başkanı Hasan Kılca, konuyla ilgili değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Akıllı atık toplama ve yönetim sistemi kapsamında ilçe genelindeki çöp kutularının sayısı ve çeşitleri dijital ortama taşındı. Sistem sayesinde çöplerin en son ne zaman toplandığı, hangi araçla ve hangi ekiple toplandığı gibi birçok bilgiye kolaylıkla ulaşılabiliyor. İlçedeki konteyner toplama döngüsü ile birlikte çöp toplama hizmetinin performansı da takip edilebilecek ve duruma göre iyileştirmeler yapılabilecek.