Karatay ilçesi lavantadan sonra gül kokusuyla çevrelendi!

Karatay ilçesi lavantadan sonra gül kokusuyla çevrelendi!
Karatay Belediyesi tarafından 2019 yılında Konya'ya kazandırıldığından bu yana şehrin en popüler noktalarından biri haline geldiği görülen Karatay Lavanta Bahçesi ve Lavanta Bahçesi'nin hemen karşısına dikilen Karatay Mevlana Gül Bahçesi'nin vatandaşların hizmetine sunulduğu bildirildi. Bayram tatillerini Karatay'ın bu eşsiz bahçelerde geçiren vatandaşlar, ziyaretlerini ölümsüzleştirmek için çok sayıda fotoğraf çektirdi. İlçe belediye başkanı Hasan Kılca, herkesi bu eşsiz görsel şenliği Karatay'da yaşamaya

Karatay Belediyesi tarafından ilçeye bağlı Üzümcü Mahallesi’nde içinde 2019 yılında kurulan Karatay Lavanta Bahçesi ve geçtiğimiz haftalarda aynı alanda yapımı tamamlanan Karatay Mevlana Gül Bahçesi kapılarını ziyaretçilere açuıldı.

LAVANTA BAHÇESİ İLK GÜNDEN İLGİ GÖRDÜ

Karatay ilçesi lavantadan sonra gül kokusuyla çevrelendi

Kısa bir süreliğine açık olmasına rağmen geçen yıl onbinlerce vatandaşın ziyarette bulunduğu Karatay Lavanta Bahçesi'nin bu yıl turist akınına uğramasının beklendiği konuşuluyor.

Açıldığı ilk gün itibariyle büyük ilgi gören lavanta bahçesine vatandaşlar uğruyor. Lavantalar arasındaki salıncaklar, nostaljik mini traktörler, köprüler, saman balyaları, çeşmeler, seyir terasları, yürüyüş yolları gibi çeşitli yerlerde özgürce fotoğraf çekebilirsiniz. Karatay Lavanta Bahçesi'nin girişine kurulan Karatay Büfe'de vatandaşlar ayrıca Karatay Lavantası'ndan yapılan dondurma, limonata, sabun, kolonya ve birçok ürünü satın alma imkanı da bulacak.

Karatay ilçesi lavantadan sonra gül kokusuyla çevrelendi

KARATAY MEVLANA GÜL BAHÇESİ DE ZİYARETÇİ ALMAYA BAŞLADI

Karatay Lavanta Bahçesi'nin yanı sıra birkaç hafta önce Lavanta Bahçesi'nin tam karşısına dikilen Karatay Mevlana Gül Bahçesi'nin halkın ziyaretine açıldığı bildirildi.

Mevlana Gül Bahçesi, Üzümcü semtinde 13.700 metrekarelik bir alana yayılmıştır. Salıncak koltuklar, gül şemsiyeler, gazebo, gül süsleri, mesire yerleri, gül ağaçları gibi birçok obje ziyaretçilerden tam not aldı.

Karatay ilçesi lavantadan sonra gül kokusuyla çevrelendi

Konyalıların yeni gözdesi olan Karatay Mevlana Gül Bahçesi'ni ilk gün ziyaret eden Konyalılar, onlarca çeşit gülün ve çok sayıda gülün bulunduğu bu bahçeyi ziyaret ettiklerinde bol bol fotoğraf çektirdiler.