Karatay'da ödüllü yarışmalarla ramazan etkinlikleri başlıyor!

Karatay'da ödüllü yarışmalarla ramazan etkinlikleri başlıyor!
Karatay Belediyesi, Ramazan ayının tarihini, kültürünü ve medeniyetlerin beşiğini kültür ve eğlence etkinlikleriyle yeniden canlandırmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda belediye yetkilileri rahmet, bereket ve mağfiret ayı olarak tanımlanan Ramazan ayında etkinlikler düzenleyecek. Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerde ödüllü yarışmalarında yer alacağı bildirildi.

Karatay Belediyesi, tarafından 11 ayın sultanı olarak tanımlanan Ramazan ayında şehirde bir ay boyunca hem çocuklara hem de ailelerine yönelik keyifli vakit geçirmeleri için bir etkinlik başlatıyor.

KARATAY'DA RAMAZAN ETKİNLİKLERİ CUMA GECESİ BAŞLATILIYOR

Karatay'da ödüllü yarışmalarla ramazan etkinlikleri başlıyor

Karatay Belediyesi ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile birlikte Karatay Kent Konseyi Çocuk Meclisi ortak katkılarıyla hazırlanan etkinlikler, Cuma akşamı saat 21.30'da başlayacak Ramazan ayı boyunca da devam edecek. Karatay Belediyesi tarafından ilçede kurulan Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerde; Meddah/Hikayeler, İbiş ve Memiş, Nasreddin Hoca'nın Hikayesi, Keloğlan ve Annesi Orta Oyun, Kavuklu-Pişekar Orta Oyun, Hacıvat-Karagöz Gölge Oyunu, Nasreddin Hoca - Keloğlan ve Annesi Orta Oyun, Çocuklarla davul ve davul eşliğinde Mani ödüllü yarışmalar düzenlenecek. Tüm izleyicilere yönelik çok çeşitli eğlence ve kültürel etkinliklerin yer aldığı ilk haftanın ardından Cuma ve Cumartesi geceleri saat 21.30'da gerçekleşecek programın ardından 23-24 Mart ve 30, 6 ve 7 Nisan tarihlerinde de devam edecek.

"SİZLERİ RAMAZAN'I TÜM MANEVİYLE VE GELENEKSEL KÜLTÜREL YANITLARIMIZI YANSITAN ATMOSFER İÇİNDE YAŞAMAYA DAVET EDİYORUM"

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, düzenlenecek

Karatay'da ödüllü yarışmalarla ramazan etkinlikleri başlıyor programlarla ilgili konuşurken tüm Karataylıları 12 ayın sultanı Ramazan'ı tüm maneviyatı ile birlikte geleneksel kültürü yaşatan bir atmosfer içerisinde yaşamaya davet etti. Kılca, tüm İslam aleminin beklediği rahmet, bereket ve mağfiret ortamı Ramazan ayının geldiğini belirterek;

“Sahurdan teravih namazına kadar, oruç saatinden de iftara kadar bir arada olmanın güzelliğini yaşamakta olduğumuz Ramazan ayın içindeyiz. Bu mübarek ayın hem manevi neşesini hem de rahmetini ve bereketini bütün Karatay'ın da yaşamasını dileriz. Bu amaçla hazırlanan ve Ramazan ayı boyunca devam edecek etkinliklere tüm vatandaşlarımızın katılımını bekliyoruz” şeklinde konuştu.