Komşu ilden Konyalı esnafa çekirdeksiz nar çağrısı!

Komşu ilden Konyalı esnafa çekirdeksiz nar çağrısı!
Konya'ya 250 km uzaklıkta olan bir bölgede yetişen ve hatta bulmacalara konu olan çekirdeksiz nar gerçek bir sağlık kaynağıdır. Üreticiler, esnaflara bu lezzeti komşu Konya ilinde de yaygınlaştırmaları konusunda çağrıda bulundu.

Hepimizin tohumlarıyla birlikte yediğimiz bu meyve; Çekirdeksiz haliyle de lezzetlidir. Türkiye'de sadece Antalya'ya bağlı Gazipaşa ilçesinde yetiştirilen çekirdeksiz nar, bölgedeki tüketicilerden büyük ilgi görüyor.

Nar sağlık kaynağı olarak kabul ediliyor ve pek çok faydasıyla biliniyor; Antioksidan bakımından zengin özellikleriyle bilinir, bağışıklık sistemini güçlendirir, kalp sağlığını destekler, bulaşıcı hastalıklara karşı korur, sindirime yardımcı olur, cildi besler ve diş sağlığını korur.

Komşu ilimiz olan Konya'yı ziyaret eden üreticiler, şöyle konuştu: “Konyalı tüccarlar sebze almak için sık sık tropik meyve cenneti şeklinde bilinen Antalya'ya geliyor. Tüccarlarımızdan da çekirdeksiz narları tercih etmelerini rica ediyoruz. Çünkü, Konyalılar lezzetine bayılacak”

Komşu ilden Konyalı esnafa çekirdeksiz nar çağrısı

ÇEKİRDEKSİZ NAR

Çekirdeksiz narın aslında tek bir çekirdeği vardır. Ancak bu dolgu türü diğer dolgular kadar sert olmadığından yenildiğinde hissedilmez. Bu nedenle çoğu tüketici bu narı henüz tanımasa da tanıyanlar tercih ediyorlar. Narın diğer türlere göre daha tatlı bir tada sahip olması da popülerliğinin bir nedenidir.

Nar zengin bir antioksidan, polifenolik madde ve C vitamini kaynağıdır. Kanser, kalp-damar hastalıkları ve yüksek tansiyon gibi birçok hastalığı önlediği bilinmektedir. Gıda maddesi olarak, meyve suyunun hammaddesi olarak ya da ilaç endüstrisinde kullanılır. Türkiye her yıl yaklaşık olarak 0 milyon dolar gibi bir rakamla nar ihraç ediyor.