Konya, 7 kıtadan katılımcıya ev sahipliği yapacak!

Konya, 7 kıtadan katılımcıya ev sahipliği yapacak!
Dünya Belediyeler Birliği adıyla bilinen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Konseyi'nin (UCLG), “Geleceği Tasavvur Etmek” teması ile 26, 27 ve 28 Ekim tarihlerinde Konya'ya geleceği bildirildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığının yanı sıra Dünya Belediyeler Birliği'nin de başkanlığını yürüten Uğur İbrahim Altay, 140 ülkeden 240 binin üzerinde üyesi bulunan ve 5 milyar vatandaşı temsil eden UCLG'nin dünyanın en kapsamlı yerel yönetim kuruluşu olduğunu hatırlattı ve Konya olarak bundan gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi. Böylesine önemli bir organizasyon için ev sahibi olduklarını belirten Altay, Konya 'dan tüm dünyaya barış ve aynı zamanda kardeşlik mesajları vereceklerini sözlerine ekledi.

Cumhuriyetin 100'üncü yıl dönümünün kutlanacağı 29 Ekim 2023'ün Türkiye adına çok özel bir gün olduğunu vurgulayan Başkan Uğur İbrahim Altay, şöyle konuştu:

Konya, 7 kıtadan katılımcıya ev sahipliği yapacak!

"Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle Dünya Birliği Başkanlığını üstleneceğimiz UCLG Dünya Konseyi ile birlikte dünyaya kardeşlik mesajları ileteceğiz. 11. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi olan sürdürülebilir şehir ve topluluklara ulaşmak, kimseyi geride bırakmayan şehirler inşa etmek, insansız bir dünya için çok çalışacağız. Başta Filistin olmak kaydıyla mazlum bölgelerde akan kanın durması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Rusya ile Ukrayna arasında tüm dünyayı etkileyen mevcut krizin sona ermesi adına da elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz. Dünya Konseyimizde ise iyi yönetişim ve sosyal içerme ilkelerini temel alarak; Şehirlerin ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki gelişimine destek olmak, göç etmek zorunda kalanlara yardım etmek ve çevresel kalkınma sağlamak için de çalışacağız. Konyamız son yıllarda küresel görünümünü ve uluslararası ilişkileri güçlendiren bir şehir konumuna gelmiştir. UCLG çatısının altında dünya metropollerini ağırlayarak 7 kıtadan üyelerimiz ile birlikte daha yaşanabilir bir dünya inşa edebilmek için de çaba göstereceğiz. Yerel ve bölgesel yönetim çerçevesinde Birleşmiş Milletler nezdinde temsil organı olan UCLG'ye başkanlığımız, ülkemize, şehrimize, üm Konyalılarımıza büyük değer katacaktır"

“ŞEHRİMİZİN TANITIMI VE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKISI OLACAK”

UCLG çatısının altında bütüninsanlığa hizmet etmeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Altay, “UCLG Dünya Asamblesi'nde dünyanın dört bir yanındaki şehir liderlerini, yerel yönetimdeki temsilcileri, STK'ları ve uluslararası aktörleri Konya'da ağırlayacağız. UCLG Dünya Konseyi'nin bu yılki toplantısı aynı zamanda Konya'nın tarihiyle beraber kültürel mirasını sergilemek ve bir kent metropolü olarak sürdürülebilir şehirler konusunda yaptığımız çalışmaları ortaya koymak için karşımızda önemli bir fırsat olacak. Toplantının yanı sıra katılımcılar, Konya'nın tarihiyle kültürel güzelliklerini de deneyimleyecek. Üç gün sürecek kutlama ekonomiye hayati bir katkı sağlayacak ve şehrimize canlılık kazandıracak. Konya’ya ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

7 KITADAN KATILIMCI GELECEK

Dünyanın dört bir yanından 342 yerel ile bölgesel yönetim temsilcisi ile yedi kıtadan davetlinin yer alacağı UCLG Dünya Kurultayı, “Geleceği Tasavvur Etmek” teması ile 26, 27 ve 28 Ekim'de Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Dünya Konseyi'nde; Farklı ülke ve kıtalardan konuşmacıların da katılım göstereceği oturumlarda yerel yönetimlerin karşılaşmış oldukları zorluklara, sürdürülebilirlik hedeflerine ve küresel iş birliğine dair bakış açıları tartışılacak.

UCLG Yönetim Kurulu toplantıları, Anayasa Komitesi, Maliye Komitesi, Dünya Konseyi toplantıları gibi idari toplantılar UCLG Dünya Konseyi'nde gerçekleştirilecektir. Aynı zamanda UCLG Bölge Teşkilatları bu kapsamda kendi grup toplantılarını yapacaklar. Ayrıca yerel diplomasiye ve sürdürülebilir kalkınma konusuna atkı sağlamak amacıyla birçok farklı konunun yer aldığı oturumlar gerçekleştirilecek.