Konya-Antalya arasındaki mesafe bu yol ile sadece 2.5 saat!

Konya-Antalya arasındaki mesafe bu yol ile sadece 2.5 saat!
Konya-Antalya arasında olan mesafe ilk kez karayoluyla 2,5 saate indirildi. Konya'dan Antalya'ya seyahat etmek isteyenler en kısa mesafe olarak Taşağıl-Derebucak Yolu güzergâhını tercih ediyorlar.

Antalya ile Manavgat arasındaki yol ayrımı Taşağıl-Derebucak yol kesimi ve 67 kilometrelik yolun kesiştiği noktada inşa edilen 5 bin 68 metre uzunluğundaki Demirkap Tüneli, tünelle birlikte Antalya'yı Konya ve iç kesimlere bağladı. Bu da Antalya-Konya mesafesini 4 saatten 2,5 saate indirdi.

Beyşehir ve Derebucak ilçelerinden ulaşım aracı olarak hizmet verecek yeni Konya-Antalya karayolunda Kurban Bayramı'nın ilk günü olan Cuma ve Cumartesi günleri tatil yoğunluğunun yüksek olacağı açıklandı.

MAYIS'TA KULLANIMA AÇILDI

Konya-Antalya arasındaki mesafe bu yol ile sadece 2.5 saat

Mayıs ayında yapımı tamamlanarak trafiğe açılan Demirkap Tüneli'ndeki yeni Konya-Antalya karayolu, dokuz günlük haftasonu başlamasından bu yana çift yönlü trafikte artış gördü.

Konya şehir merkezine, Serik'e ve Antalya'ya en kısa ve rahat yoldan gitmek isteyen sürücüler tarafından tercih edilen karayolunda tatil trafiği yoğunluğunun sabah saatlerinden itibaren yoğunlaşarak bayramın ilk günü olan Çarşamba'ya kadar devam etmesi bekleniyor. Karayolu üzerindeki trafik yoğunluğunun Konya Beyşehir ilçesi giriş kısmında trafik yoğunluğunu arttırdığı görülüyor.

4 DAKİKADA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

Vatandaşlar 4 dakikada başka bir iklime geçiş yapıyor. Konya-Beyşehir-Derebucak-Gembos güzergâhı üzerinden seyahat edenlerin doğa harikası olarak bilinen Gembos ve Eynif ovaları içinden geçerek bir tünelle Antalya'ya ulaşıyorlar. Tünelden geçenler, dört dakika gibi kısa bir sürede Orta Anadolu'nun karasal ikliminden çıkarak Akdeniz iklimine geçiş yapıyorlar.