Konya Büyükşehir, 10 farklı ülkeden milli sporcuları bir araya getiriyor!

Konya Büyükşehir, 10 farklı ülkeden milli sporcuları bir araya getiriyor!
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Azerbaycan başta olmak kaydıyla 9 ülkeden ve Türkiye’nin farklı illerinden milli sporcular, 'Mevlana Uluslararası Judo Çalışma Kampı'nda ağırlanacak. Yaklaşık 350 oyuncunun katıldığı kamp 3 Ocak'ta sona erecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda düzenlenen Mevlana Uluslararası Judo Eğitim Kampı için dünyanın 10 ülkesinden sporcular Konya'da buluşacak. Konya Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen kampa katılım gösteren Türkiye Judo Federasyonu Başkanı olarak görev yapan Sezer Huysuz, ulusal ve uluslararası çok değerli bir organizasyonun gerçekleştirildiğini söyledi.

Kampa yaklaşık 350 sporcunun katıldığını ve çalışma ortamının rahat olduğunu söyleyen Sezer Huysuz, "Bu, ülkemizin altyapı gelişiminin uluslararası toplum üzerinde yarattığı etkiyi gösteriyor. Konyamız Türk Judosuna çok büyük hizmet verdi, çok güzel sporcular yetiştirdi. Portekiz'de düzenlenen Avrupa Yıldızlar Judo Şampiyonası'na katılarak altın madalya alan milli sporcu kızımız Sinem Oruç, Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün ve bu ilimizin sporcusudur. Diğer ülkelerden Konya'ya gelen katılımcılar, Mevlana Uluslararası Judo Eğitim Kampı'nda beş gün boyunca birlikte kamp yapacaklar. Türk judosuna ve Avrupa ülkelerine katkı sağlayacak olan bu etkinliğe katkılarından dolayı eğitmenlere, idarecilere, idarecilere ve Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Çünkü bu ülkemiz için gerçekten çok iyi bir organizasyon" dedi.

Mevlana Uluslararası Judo Çalışma Kamp

"Konya Büyükşehir Bölgesi Türk sporuna mükemmel sporcular yetiştirdi"

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyona en ince ayrıntısına kadar ilgi gösterdiğini vurgulayan Sezer Huysuz, şunları söyledi:

"Konya Büyükşehir Belediyemiz bu organizasyonun her adımında özellikle yer alıyor. Organizasyon gerçekten önümüzü açtı. Dernek de bize destek veriyor. Konya Büyükşehir Belediyesi halihazırda Türk sporuna seçkin sporcular yetiştiriyor. Bunu sadece judoda değil, tekvando, güreş, diğer disiplinlerde de başardı. Spora da büyük yatırımlar yapılıyor. Gördüğünüz bu atmosfer, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızın, yöneticimizin, antrenörlerimizin, devlet temsilcilerinin ve bu devletin çabalarının eseridir."

"Sporcular, sosyalleşirken antrenman da yapıyor"

Mevlana Uluslararası Judo Çalışma Kamp

Kampın oldukça verimli ve sorunsuz geçtiğini söyleyen Konya Büyükşehir Judo Antrenörü Şayda Aydoğan, şunları söyledi:

''Yaklaşan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası, Gençler Türkiye Şampiyonası ile sporcularımızın katılacağı Avrupa ve Dünya Şampiyonalarını sabırsızlıkla bekliyoruz. Buna hazırlık amacıyla bu kampı düzenliyoruz. Milli takımdan katılımcılar katılacak. 15 ilden üniversite düzeyindeki sporcuların tamamı burada, onları da davet ettik. İşte Türk milli takımını ve milli takımı Konya'da temsil eden tüm oyuncular. Harika bir ortak çalışma kampı olacağını düşünüyorum. Farklı ülkelerden kardeş sporcularla etkileşim kurmak ve onların antrenman alışkanlıklarını öğrenmek için güzel bir kamp"

Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Rusya, Yunanistan, Çeçenistan, Kırgızistan, Ürdün, Özbekistan ile Türkiye’nin farklı illerinden gelen milli sporcular, katılımıyla başlayan kampın ​​3 Ocak'ta sona ereceği bildirildi.