Konya Büyükşehir Belediyesi’in borcu ne kadar? Başkan Altay açıkladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi’in borcu ne kadar? Başkan Altay açıkladı!
Konya Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabın üzerinden bir canlı yayına katıldı ve vatandaşların sorularını doğrudan yanıtladı. Kentin borcuna ilişkin bir soruya yanıt veren Altay, "Büyük yatırım yaptığınızda uzun vadeli borçlar olur ama merak etmeyin, yönetilebilir." diye konuştu.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir canlı yayına katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geride bırakmak üzere olduğumuz dönemde yaptıkları yatırımları ve önümüzdeki 5 yıla dair planlarını anlattı. Ulaşım yatırımına özel önem verdiklerini vurgulayan Altay, vatandaşların her sorusunu da samimiyetle yanıtladı.

“BORÇ DURUMUNUZ NE, BORCUNUZ VAR MI?

Konya Büyükşehir Belediyesi’in borcu ne kadar

Bir vatandaş tarafından yöneltilen “Borç durumunuz nasıl?” "Borçlu musunuz?" şeklinde gelen soruyu yanıtlayan Başkan Uğur İbrahim Altay, "İş yapan herkes borçlanır ama açık konuşalım. Belediyeler arasında en az borcu olan belediyelerden biri de Konya Belediyesidir.” dedi.

“ENDİŞELENMEYİN, YÖNETİLEBİLİR”

Kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch'in Konya Büyükşehir Bölgesi'nin kredi notunun B'den B+'ya çevrildiğini belirten Başkan Altay, şöyle konuştu:

 "Şu anda Türkiye'den getirilen en yüksek kredi not durumuna sahip illerden biriyiz. Altyapıya yoğun yatırım yaptığınızda uzun vadeli bir borcunuz olur ama endişelenmeyin, bu borç yönetilebilir. Şunu da söyleyelim, 2019 yılında borç-bütçe oranımız 5 olmasına rağmen şu anda borç-bütçe oranımız 1'e düştü. Yani neredeyse 4 katı azaldı. Bu konuyu dikkatle ele alıyoruz."