Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 18 Milyon liralık yatırımı hizmete açılıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 18 Milyon liralık yatırımı hizmete açılıyor!
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Meram Gödene ve Yunak'ta yaptırdığı İtfaiye Merkezi'nin inşaatında sona yaklaşıldı, 18 milyon TL'yi aşan yatırımda neredeyse sona gelinirken, merkezler Konya'nın afetlerden korunmasını sağlayacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Uğur İbrahim Altay, büyükşehir belediyesi olarak gerçekleştirdikleri yatırımlarla şehrin standartlarını yükseltmek için yoğun çaba sarf ettiklerine dikkat çekerek, ilçe ve çevre bölgelerin belediyenin sorumluluğunda olduğunu söyledi.

"KONYA AFETLERE KARŞI KORUNACAK"

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 18 Milyon liralık yatırımı

Konya'yı afetlere karşı daha dayanıklı hale getirmek için kent genelinde ihtiyaç duyulan noktalara yeni itfaiye istasyonları kurduklarını kaydeden Başkan Altay, konuşmasına şöyle devam etti:

"İtfaiyeyi yeni merkezler ve ekipmanlar ile daha fazla güçlendirmeye devam etmekteyiz. bu çerçevede Gödene ilçemize ve Meram'ın Yunak ilçesine kazandıracağımız itfaiye istasyonlarının inşaatı hızla devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 18 Milyon liralık yatırımı

Yapımına başlanan yeni itfaiye istasyonlarımız ile başta olmasını istemediğimiz yangınlar da olmak üzere tüm afetlere karşı hızlı ve etkin bir şekilde müdahale etme yeteneği kazanıyoruz.18 milyon liraya mal olan iki itfaiye istasyonunun inşaatını bitirmek üzereyiz. En kısa sürede bitirmeyi umuyoruz. Şimdiden hepinize geçmiş olsun diliyorum"

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu'nun Derbent ilçesinde ve aynı zamanda Tepekent ilçesine teslim edilecek itfaiye binasının inşaatını tamamlarken, diğer tarafta da Altınekin Solmaz da itfaiye merkezinin yapımının son aşamada olduğu bildirildi.