Konya çiftçisine müjde! Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere fide ve fidan desteği

Konya çiftçisine müjde! Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere fide ve fidan desteği
Kırsal alanda üretimin gelişmesi ve yoğunlaşmasını sağlamak amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi'nin fidan ve fidan desteği kesintisiz devam ediyor.

Daha önce başvuru alan çiftçilere fidan dağıtan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, büyükşehir belediyesi olarak tarımsal üretimin desteklenmesine yönelik çeşitli projeler yürüttüklerini ve desteklerin 2024 yılında da sürdürüleceğini söyledi.

KONYA BÜYÜKŞEHİR'DEN ÇİFTÇİLERE DESTEK

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal kalkınma, tarımsal potansiyelin artırılması ve çiftçilerin desteklenmesine yönelik tarımsal destekler çerçevesinde çiftçilere fidan, fide ve tohum desteği sağlamaya devam ediyor. Bu çerçevede bu yıl 75.760 adet üzüm, elma, yarı bodur kiraz, böğürtlen, ahududu, ceviz, badem, kuş üzümü ve kayısı fidanı Konyalı çiftçilere dağıtıldı. Konya Belediyesi 2019'dan itibaren çiftçilere 54 milyon 538 bin lira maliyetli 17 milyon fidan ve fide desteği sağlandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere fide ve fidan desteği

Başkan Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli hedeflerinden birinin kırsalda yaşayan insanların gelirini artırmak olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Tarımın desteklenmesi en önemli önceliğimizdir. Bu kapsamda genç ağaç ve fide desteği sağlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak şimdiye kadar 17 milyon adet fide ve fidan desteği vermiş bulunuyoruz. Bu sezon insanların istekleri doğrultusunda ağaç dağıtımı yapıyoruz. Geçen hafta 28 ilçede başladık. Merkezdeki çiftçilerin talebi üzerine elma ağaçları, badem ağaçları, kayısı ağaçları ve üzüm ağaçları olmak üzere %100 sertifikalı ve garantili ağaçların dağıtımını yapacağız. Hedef, alternatif ürünlerle üretimi artırmak ve çiftçinin gelirini artırmak. Bizimle birlikte çalışan tüm çiftçilerimize teşekkür etmek istiyorum. Konya sadece kendisine yönelik değil Türkiye için de verimli bir şehir. Konya adı altında üretmeyi sürüdüreceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler üreten tüm vatandaşların destekçisi olacağız. Umarım zengin ve verimli bir yıl olur. İnşallah bu fidanlar çiftçimize kazanç, ülkemize verimlilik getirecek."

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere fide ve fidan desteği

Fide desteğinden yararlanan çiftçiler, Başkan Altay'ın her zaman çiftçilerin yanında olduğunu ve bu alanda verilen desteklerden memnuniyet duyduklarını söyleyerek emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.