Konya deprem bölgesine yardım eli uzattı! 203 konteyner sahiplerine teslim edildi..

Konya deprem bölgesine yardım eli uzattı! 203 konteyner sahiplerine teslim edildi..
Depremden çok etkilenen illerden biri olan Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS), toplam 203 konteyner ile KOS Konteyner Kent Yaşam Merkezi açılışı gerçekleştirildi.

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ile birlikte Organize Sanayi Sitesi Yer İşletmesi (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükçü, deprem sonrası İskenderun Teknik Üniversitesi kampüsünde bulunan KOS Konteyner Kent Yaşam Merkezi'nin açılış töreninde katıldı. BHurada depremzedeli vatandaşları ziyaret eden Kütükçü, Üniversite, AFAD koordinasyonunda yürütülen KOS Konteyner Kent Yaşam Merkezi'nde 182 ailenin barındığını duyurdu.

"Deprem bölgeleri için seferber olduk"

Konya deprem bölgesine yardım eli uzattı! 203 konteyner sahiplerine teslim edildi..

Konya'nın depremden bu yana sismik bölge için seferber olduğunu söyleyen Başkan Kütükcü, "Kurtarma malzemesi temininden, insani ve teknik yardıma, deprem bölgesi arama kurtarma çalışmalarında her alanda deprem bölgemize eşlik ettik. Konya Sanayi Odası ile imzaladığımız iş birliği protokolüne göre sanayici ve girişimciler, kuruluşlar ve Konya teşkilatının desteğiyle kurduğumuz konteyner kentin inşaatını da tamamladık. Konteyner şehrimizde 2'si çamaşır olmak kaydıyla toplamda 203 konteynerimiz bulunuyor. AFAD sayesinde 182 aileyi bölgede stabilize ettik. Ayrıca inşallah konteyner şehrimizde ortak bir mutfak yani yemek odası yapacağız. Televizyonları da depremzedelerin ihtiyaçlarına uygun, tamamı klimalı, kendi konteynerlerimizde sevk edeceğiz. Bu güne kadar olduğu gibi hep birlikte, birlik ve beraberlik içinde, deprem bölgemizin yakınında iyileşmeye devam edeceğiz” dedi.