Konya Engelliler takımı adını 1. Lig’e yazdırdı!

Konya Engelliler takımı adını 1. Lig’e yazdırdı!
Türkiye Engelliler Spor Federasyonu'nun (TBESF) organize ettiği Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Lig'inde oynayan Konya Engelliler takımı ligler tescil edildikten sonra adını 1. Lig’e yazdırmaya hak kazandılar.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından Lig, turnuvayı son hali ile tescil etme kararı alındı. Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Lig'nde yer alan ve 9 galibiyet ie 1 mağlubiyetle liderliğini sürdüren Konya Engelliler, liglerin tescilinin hemen ardından direkt 1. Lig’e çıktılar. Yeşil-beyazlı kulübün 16 Haziran Cuma oynanacak gösteri karşılaşmasının ardından düzenlenecek törenle kupasını alacağı öğrenildi.

“Alt yapı çalışmalarına hız veriyoruz”

Konya Engelliler Basketbol, adını 1. Lig’e yazdırdı!

Bu başarıdan dolayı inanılmaz mutlu olduklarını aktaran Konya Engelliler Başkan Yardımcısı Ali Altunel, yaptığı açıklamada “Gerçekten çok mutluyuz. Önümüzdeki sezonda 1. Lig’de Konya'yı temsil edeceğiz. Şimdi, 16 Haziran Cuma saat 17:00'de Selçuklu Şehri Şehit Rıdvan Adam Sports Arena'da gösteri maçımız var ve ardından kupa töreni yapılacak. Tüm hemşehrilerimizi odaya bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde altyapı çalışmalarına hız vererek genç sporcular yetiştirmek istiyoruz. Spor yapmak isteyenlerin engelli ailelerine bu konuda meydan okumalarını ve bizimle iletişime geçmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.