Konya esnafına destek için vatandaşlara 'Bayram Alışverişi' çağrısı!

Konya esnafına destek için vatandaşlara 'Bayram Alışverişi' çağrısı!
Esnaf ve sanatkarın Ramazan Bayramı için hazır olduklarını vurgulayan Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Karabacak, vatandaşlara bayram alışverişini esnafla yapma çağrısında bulunurken, “Bayram alışverişinizi esnaflarımızdan yapın." ifadelerini kullandı.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (KONESOB) başkanlık görevini yürüten Muharrem Karabacak, Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlara Konya esnafına destek çağrısında bulundu. Karabacak, yaptığı yazılı açıklamasında şu noktalara değindi:

Konya esnafına destek için vatandaşlara 'Bayram Alışverişi' çağrısı!

"Ahilik kültürünü ve "Allah'a kulluk et, halka kulluk et" anlayışını sürdüren her bir tüccar ve sanatkarımız, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu mağfiret olan Onbir Ayların Sultanı Ramazan'dan ayrılmaya hazırlanıyor. Ramazan ayında vatandaşlarımıza en iyi ve en iyi hizmeti sunmak için ellerinden geleni yapan esnaf ve sanatkarlarımız, bayram alışverişi hazırlıklarını da tamamladı.Vatandaşlarımızın esnaf ve sanatkarları kendilerine emanet olarak kullanmalarını istiyoruz. Bayram alışverişlerinde ilk tercih ise Konya'daki 62.000 esnaf ve sanatkarımızdır. Esnaflarımız, cazip fiyat, kaliteli üretim, hizmette titizlik ve insanlık sevgisini ön planda tutuyor.

Vatandaşlarımız tezgahta üretilen ürünleri pazarlayanlara başını çevirmesin. Enflasyona bağlı olarak son dönemde gıda fiyatlarında yaşanan artışlar nedeniyle kalitesizdir. Reçetesiz ürünler güvensizdir ve belirsiz koşullar altında üretilmektedir, bu da insan sağlığını büyük ölçüde etkileyecektir. Ürünün fiyatı bilinse bile maliyetin altında ürün satılamaz. Ailesinin sağlığını korumak için müşteriye yemediğini satmayan, istihdama katkı sağlayan, maliyetler arttıkça hayatta kalmaya çalışan esnafımızla alışveriş yapması gerekiyor."