Konya ile dört ilçesinde sıcaklıklar mevsim normallerinin altında ölçüldü!

Konya ile dört ilçesinde sıcaklıklar mevsim normallerinin altında ölçüldü!
Türkiye'de bu yıl kaydedilen ortalama Haziran sıcaklığı 21,4 santigrat derece olmakla birlikte, 1991'den 2020'ye kadar "uzun yıllar" şeklinde tanımlanan ortalama Haziran sıcaklığının altında kaldığı görüldü. Konya merkez ile birlikte merkeze bağlı Akşehir, Yunak, Ilgın ile Seydişehir ilçelerinde ise ortalama sıcaklıkların mevsim normallerinin altında ölçüldüğü bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, geçen ay ortalama sıcaklıklar birçok ilde mevsim ortalamalarının altında kaldığı, yurdun diğer bölgelerinde ise mevsim ortalamalarına yakın gerçekleştiği bildirildi.

Uzun yıllar (1991-2020) için ortalama haziran sıcaklığı 21,8 santigrat dereceydi, ancak bu yıl haziran sıcaklığı 21,4 santigrat derece ile uzun vadeli ortalamanın 0,4 derece altındaydı.

Konya ile dört ilçesinde sıcaklıklar mevsim normallerinin altında ölçüldü

Haziran ayı içerisinde en düşük sıcaklık 0°C ile Isparta'nın Senirkent ilçesinde, en yüksek sıcaklık ise 42.5°C ile Şırnak'ın Cizle ilçesinde gerçekleşti. Konya ve dört ilçesinde sıcaklıklar mevsim normallerinin altında kaldı. Ortalama sıcaklıklar, İç Anadolu bölgesinde Kırşehir, Akşehir ve Konya'nın yanı sıra Ilgın, Seydişehir, Ulukışla yörelerinde mevsim normallerinin altında, diğer bölgelerde ise mevsim normallerine yakın seyretti.