Konya Ovası'na son beş yıldır verilen destekler çiftçilerin yüzünü güldürdü!

Konya Ovası'na son beş yıldır verilen destekler çiftçilerin yüzünü güldürdü!
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kent genelinde tarımın geliştirilmesi ve tarım alanlarında yaşayan halkın gelirinin artırılması kapsamında 2023 yılına kadar tarımsal destek ve aynı zamanda tarımsal sulamaya 57 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi. Başkan Altay, açıklamasının devamında son 5 yılda tarım ve sulamanın desteklenmesine yönelik yapılan yatırım miktarının 461 milyon liraya ulaştığını aktardı.

Konya Belediyesi, Konya çiftçisine ve üreticisine verdiği desteği her geçen gün artırmaya devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında büyükşehir belediyesi olarak en büyük önceliğin tarım sakinlerinin gelirini artırmak, alternatif ve önemli ürünlerle daha fazla para kazanmak, en önemli şeyin ise bir kez daha istihdama katkı sağlama hedefinde olduklarını söyledi.

Bu kapsamda 31 ilçede bulunan çiftçilerin fidelerden tohum desteğine, aromatik şifalı bitkilerden tarım makine ve ekipmanlarının desteklenmesine, girdi maliyetlerinin azaltılmasına kadar çok sayıda alanda katkı sağladığını kaydeden Başkan Altay, şunları kaydetti:

Konya Ovası'na son beş yıldır verilen destekler çiftçilerin yüzünü güldürdü

“2023 yılının başı itibariyle çiftçilerimizi alternatif ürün üretmeye teşvik etmek adına 3 farklı türden 344.000 fidan destek verdik. Ayrıca 6.825 kg aspir tohumu, 249.300 kg Macar fiğ ve çam tohumunun yanı sıra çeşitli makine ve ekipmanların da tedarikini gerçekleştirmekteyiz. 2023 yılında çiftçilere verdiğimiz tarımsal destek miktarı 12 milyon liradır. Ayrıca modern tarım tekniklerinin yaygınlaştırılması ve verimliliğin artırılması amacıyla çiftçilere tarım eğitimleri de veriyoruz”

ÇİFTÇİYE 5 YIL BOYUNCA 461 MİLYON LİRA DESTEK

Başkan Uğur İbrahim Altay, son 5 yıl içerisinde Konya çiftçisine 167 milyon lira tarımsal destek sağladıklarını belirterek “Bu süreçte fidan, petek, modern ağaçlandırmaya 24 milyon 715 bin adet/kg destek ile birlikte arıcılık ekipmanları, kafesler, hayvan yemi ve tarımsal tohumlar şeklinde sağladık. KOP desteği ile küçük ölçekli sulamada 121 yatırım yaptık. Ayrıca 151.000 çiftçinin tarımsal eğitimine katkıda bulunuyoruz. Konya tarımının gelişmesi için tarımsal destek ve sulama yatırımlarımız güncel rakamlara göre 461 milyon liradır. Halkımızın yaşadığı yerde gelirinin artması, mahallelerimizin kalkınması için desteklerimizi artırarak sürdüreceğiz." dedi.

Konya Ovası'na son beş yıldır verilen destekler çiftçilerin yüzünü güldürdü

Konya Belediyesi'nin tarımsal sulama ve sulu tarıma geçiş konusunda verdiği desteklerin, hububat ekimi ile sınırlı olan Konya ovasında artık endemik bitki türlerinin yetiştiğini aktaran Başkan Altay, Konya çiftçisine ürettikleri sürece destek vermeye devam edeceklerini söyledi.