Konya Ovasının hasat sezonu başlatıldı!

Konya Ovasının hasat sezonu başlatıldı!
Konya Ovası'ndaki tahıl ambarlarında ilk kez işlenerek tahıl haline getirilen arpanın hasat mevsimi başladı.

Ziraat Mühendisleri Şubesi Konya Şube Başkanı olarak görev yapan Burak Kırkgöz, verim ve kalitenin geçen yılki seviyesinde kaldığını belirterek, "Kışın çok fazla yağış almıyoruz ama ilkbahar yağmurlarımızın miktarı çok fazla Bahar yağışları rekolteyi çok etkiledi Şu an hasadımız iyi gidiyor Geçen seneye göre tutarsız bir getiri var” dedi.

Türkiye'nin tahıl ambarı Konya Ovası'nda arpa hasadı başladı. Toplam 38 bin 873 kilometrekarelik arazinin yüzde 47'sinin tarım için kullanıldığı Konya Deltası'nda bu yıl bahar yağışları hububat ürünleri için verim ve kalitesinin artması yönünde büyük rol oynadı.

Konya Ovasının hasat sezonu başlatıldı

"Konya bölgesindeki arpa hasadımız çok iyi gidiyor"

Burak Kırkgöz, hububat hasadının başlatıldığını ve bereketli bir sezon olacağını belirterek, “Tahıl ambarı Konya'da hasadımız başladı. Hasata önce arpa ile başlıyoruz. Sırada buğday mahsulü var. Şu anda arpamızdaki nem içeriği dokuz ve maksimum ondur. Şu anda Konya bölgesindeki arpa rekoltemiz çok iyi gidiyor. Çiftçilerimiz verimden çok memnun. Tabi ki kış yağışlarında çok fazla yağış almıyoruz ama bahar yağışlarımız çok iyi oluyor. İlkbaharda yağan yağmurlar verimi büyük ölçüde etkiledi. Şu an hasadımız iyi gidiyor. Bir önceki yıla denk gelmeyen bir getiri var. İnşallah bundan sonraki aşamada da aynı şekilde hasadımızı afet olmadan tamamlayacağız” dedi.