Konya, Pençe-Kilit Harekatında şehit düşen Cem Ahmet Kaya'ya son görevini yaptı!

Konya, Pençe-Kilit Harekatında şehit düşen Cem Ahmet Kaya'ya son görevini yaptı!
Pençe-Kilit Harekatı'ndan terör örgütünün yerleştirdiği EYP'nin patlaması sonucunda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Cem Ahmet Kaya, son yolculuğuna sevenleri ve yakınları tarafından uğurlandı.

Terör ögütü tarafından Irak'ın kuzey bölgesindeki Pençe-Kilit Harekatı'ndan El yapımı patlayıcı'nın (EYP) patladığı bldirilimişti. EYP'nin infilak etmesinin ardından şehit düşen Piyade Astsubay Cem Ahmet Kaya, memleketi Konya'ya son yolcuğuna uğurlama görevini şehidin sevenleri, dostları ve Konya halkı yaptı.

32 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş JCem Ahmet Kaya, dün Pençe-Kilit Harekatı'nın devam ettiği harekat sahasında bölücü terör örgütünün yerleştirdiği el yapımı patlayıcının patlaması sonucu ağır yaralanmıştı. Hemen hastaneye kaldırılan ve tedavi altına alınan Kaya, yapılan doktorların bütün müdahalelerine rağmen kurtarılamadı ve şehit düştü.

Konya, Pençe-Kilit Harekatında şehit düşen Cem Ahmet Kaya'ya son görevini yaptı

MEMLEKETİ KONYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Törenin ardından Kaya'nın cenazesi uçakla memleketi Konya'ya götürüldü. Öğle namazının ardından Piyade Uzman Çavuş olarak görevli Cem Ahmet Kaya 'nın cenazesi Konya Şehitliği'nde kılındı. Cenaze namazı öncesi Kaya'nın annesi Nebahat ile kardeşi Cemal Kaya ve aileleri tabuta sarıldı. Şehit Kaya'nın cenazesi, kılınan namaz sonrasında Konya şehadet mahallinde dualı bir şekilde defnedildi.

Cem Ahmet Kaya'nın yaklaşık olarak 5 yıl önc uzman çavuşlu görevine geçtiği yaklaşık 2 yıl önce de babasının vefat ettiği öğrenmişti.