Konya polislerinden vatandaşlara hayat kurtaran uyarı!

Konya polislerinden vatandaşlara hayat kurtaran uyarı!
Konya trafik polisi, Kurban Bayramı öncesi otobüs duraklarında emniyet kemeri kontrolü yaparak yolcu ve sürücüleri bilgilendirdiler.

Konya'da trafik polisi ekipleri, Kurban Bayramı'ndan önce otobüs duraklarında emniyet kemeri kontrolü yaptılar ve bu sırada yolcu ve sürücülere faydalı bilgiler verdiler. . Ayrıca otobüs duraklarına yerleştirilen emniyet kemeri simülasyon aracı ile vatandaşlar için emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğu uygulamalı bir şekilde anlatıldı.

Konya polislerinden vatandaşlara hayat kurtaran uyarı

Kurban Bayramı yaklaşırken Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali de hareketli. Konya il emniyetine bağlı trafik denetleme ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde otogarda bulunan otobüslerin emniyet kemeri ile birlikte yaz lastiği denetimini gerçekleştirdi. Yapılan incelemede emniyet kemeri takmanın hayat kurtardığı tespit edildi ve sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Ayrıca otobüs duraklarına yerleştirilen emniyet kemeri simülasyon aracı ile vatandaşlar için emniyet kemerinin ne kadar önemli bir yere sahip olduğu anlatıldı.

Konya polislerinden vatandaşlara hayat kurtaran uyarı

"Vatandaşlarımızın güvenle seyahat etmeleri adına tüm tedbirlerimizi aldık."

Konya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şubesi'nde görevli polis memuru Mücahit Uçar, Kurban Bayramı'nın başlamasıyla birlikte otoyollarda ve otobüs duraklarında da benzer yoğunluk olduğunu aktardı. Özellikle otobüs yolcularının emniyet kemerlerine dikkat etmelerini istediklerini kaydeden Mücahit Uçar, “Emniyet kemeri taklidi yapan bir aracımız da var onu buraya getirdik. Simüle edilmiş aracımız, yol kullanıcılarının kaza anını yaşamalarına olanak sağlıyor. 20 km hızla giderken. Kaza anı ile emniyet kemerlerinin önemini pratikte gördü. Sonra teker teker otobüse bindik, yolcuların emniyet kemeri takıp takmadıklarını kontrol ettik, yolculuk sırasında takmalarını istedik. Silmemenizi önemle tavsiye ederiz. Ayrıca otobüs şoförlerine yolculuk sırasında hız sınırını aşmamalarını, emniyet kemerlerini takmalarını araç kullanırken cep telefonlarını dikkate almamalarını ve telefonlarının bakımını hostes veya asistanlarına bırakmasını öneriyoruz. Bu sayede vatandaşlarımızın güvenle seyahat edebilmeleri için tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. İnşallah hemşerilerimiz kazasız, huzur içinde yolculuk yapabilirler” dedi.