Konya Selçuklu'daki o park öğrencilere trafik bilincini öğretiyor!

Konya Selçuklu'daki o park öğrencilere trafik bilincini öğretiyor!
Konya'nın Selçuklu ilçesindeki Trafik Eğitim Parkı, sürekli olarak yeni nesillerin trafik bilincinin gelişmesine olanak sağlıyor. Parkta öğrenciler trafik kuralları hakkında bilgi alıyor ve bunları simülatörde uygulama fırsatı buluyor.

Ders dışı öğrenme ortamları çalışmalarında önemli projelere imza atan Selçuklu Belediyesi, 2018 yılında eğitimlere başladığı ve ilkokul öğrencilerine küçük yaşlardan itibaren trafik bilincini öğreten Trafik Eğitim Parkı'nda eğitimlerine devam ediyor.

Açıldığı günden bu güne yoğun olarak hizmet veren Selçuklu Trafik Eğitim Parkı’nda ilkokul öğrencilerine 58 kişi kapasiteli simülasyon merkezinde teknik ve bilimsel bilgiler veriliyor, ardından uygun araçlarla tanıştırılıyor. Her yıl 5.000'den fazla öğrenci Ulaştırma Bakanlığı uzmanlarından kişisel eğitim alıyor ve uygulamalı eğitim alıyor.

Konya Selçuklu'daki o park öğrencilere trafik bilincini öğretiyor

Başkan Pekyatırmacı: “Ulaşımda saygın bir nesil yetiştiriyoruz”

Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise trafik eğitim parkının temel olarak trafik bilincini artırma konusunda önemli bir göreve sahip olduğunu vurguladı. Trafik yoğunluğunun aslında bazı olumsuzluklarasebep olabileceğini belirten Pekyatırmacı, bunun temelinde saygının ve empatinin yoksunluğunun yattığını ve verilen eğitimlerle de geleceğin büyükleri olan çocukları ulaşumda saygın nesil olarak yetiştirdiklerini aktardı.

Konya Selçuklu'daki o park öğrencilere trafik bilincini öğretiyor

"Bu sayede gelecekteki trafik sorunlarını en aza indirmeyi umuyoruz." diyen Başkan Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi'ne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ve Konya Emniyet Müdürlüğü'nün destek verdiğini iş birliğiyle düzenlenen Trafik Eğitim Parkı'nda binlerce öğrenciye teorik ve uygulamalı eğitimler verilerek çocukların trafik bilinci artırılıp geliştirildiğini ifade etti. Pekyatırmacı, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

Konya Selçuklu'daki o park öğrencilere trafik bilincini öğretiyor

Yıl boyunca eğitimlerimize devam ediyoruz. Hafta içi, Çarşamba, Perşembe, Cuma günleri gerçekleştirilen eğitimlerden 2022-2023 yılında 36 okuldaki 5 milyon 830 ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi yararlandı. Aileler, çocukları burada eğitim alırken çay bahçesinde de eğlenebiliyor. Burada eğitim alan öğrencilere, eğitimlerini veren polis memurlarına, çocuklarını bizlere emanet eden velilere teşekkür ederim. Geleceğin duyarlı ve aynı zamanda bilinçli nesillerini bir arada yetiştirmek için gayret ve özenle çalışmaya devam edeceğiz”