Konya sokakları İsrail-Filistin savaşının iç yüzünü anlatan afişlerle donatıldı!

Konya sokakları İsrail-Filistin savaşının iç yüzünü anlatan afişlerle donatıldı!
Konya'da sokakların bazı bölgelerine asılan posterler dikkat çekti. İsrail'in Filistin'deki zulmünün bağlamını anlatan posterlerde savaşın arka planı anlatılıyor.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim günü İsrail'e yönelik, "Aksa Tufanı" adı verilen geniş çaplı bir saldırı başlatırken İsrail ordusu, nlarca savaş uçağı ile birlikte Gazze Şeridi'ne saldırmaya başladı. Gazze'den yapılan saldırılarda 308'i asker olmak üzere 1.400 İsraillinin öldürüldüğü, 5.132 İsraillinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında 2 bin 704'ü çocuk, 1 bin 584'ü kadın ve 364'ü yaşlı olmak kaydıyla 6 bin 546 kişinin hayatını kaybettiği 17 bin 439 kişinin de yaralandığı bildirildi. İşgal altında olan Batı Şeria'da ise İsrail güçleri ile ahudi yerleşimcilerin saldırılarında 100'den fazla Filistinlinin öldürüldüğüne inanılıyor.

Konya sokakları İsrail-Filistin savaşının iç yüzünü anlatan afiş

LİDERLERİ İKİ YÜZLÜ DAVRANDI, VATANDAŞLARI İSE ACIYA ORTAK OLDU

Dünya milletlerinin, 1948'den bu yana İsrail zulmüne karşı mücadelesini sürdüren Filistin halkına yönelik sessizliğini koruması devam ederken başta Avrupa ülkeleri lmak üzere birçok ülkenin vatandaşları bu zulme karşı hâlâ sessiz değil. Ülke hükümetinin aksine, farklı din ve etnik kökenden pek çok vatandaş meydana gelerek Filistin halkının acısını paylaşırken, İsrail zulmünü de kınadı.

SOSYAL MEDYADA FARKINDALIK BAŞLATILDI

Konya sokakları İsrail-Filistin savaşının iç yüzünü anlatan afiş

İsrail'in 75 yıldır zulmettiği Filistin halkına ilişkin sosyal medyada aktarılan algılar bize pes etmemizi söylüyor. Sadece Batının basınında değil, Türk basınında ve sosyal ağlarda da bazı kullanıcıların bu zulmü görmezden gelip bir izlenim yarattılar. Masum Gazze halkının acısını paylaşmak yerine, zulme karşı sessiz şeytan kılığına giren bazı kişiler, İsrail'in zulmünü görmezden geliyor. Tarihin çarpıtılması nedeniyle İsrail'in zulmüne kariı çanak tutulmuştur.

KONYA SOKAKLARINDA DİKKAT ÇEKEN AFİŞ

Konya sokakları İsrail-Filistin savaşının iç yüzünü anlatan afiş

Bu algılar sosyal medyada ve Batı basınında dile getirilirken, bazı vatandaşlar da vicdanın sesine kulak vererek mazlumların yanında yer almak için ellerinden geleni yaptı. Benzer bir girişim de Konya'da yapıldı.

Sosyal medya ve Batı basınındaki algıları çürütmek için bazı vatandaşlar sokaklara çıkarak bu yalanların arka planını hazırlanan posterlerle kaydetti. İsrail'i destekliyor musunuz? Başlık posteri okuyuculara dört seçenek sundu. Bu seçenekler arasında "Savaşı Hamas başlattı, Osmanlı'ya ihanet ettiler, Arap meselesi beni ilgilendirmiyor, toprakları sattılar" gibi cümleler seçilmiştir. Metnin altında ise olayın detayları anlatılmıştır.