Konya Türkiye'nin en iyileri listesine girdi!

Konya Türkiye'nin en iyileri listesine girdi!
Türkiye'deki istihdam şampiyonu olan iller listesi açıklandı. Listede Konya da var.

4 milyondan fazla nüfusuyla Avrupa'nın en büyük ikinci işgücüne sahip olan Türkiye'nin en çok istihdam sağlayan illeri incelendi. İş olanakları ve istihdam yoğunluğu açısından İstanbul ilk sırada yer alırken, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya'nın yanı sıra Adana, Konya, Mersin ve Gaziantep gibi şehirler onu takip ediyor. Öte yandan işverenlerin çalışanlarında aradığı nitelikler arasında iletişimle birlikte ifade becerilerinin dışında yabancı dil faktörü öne çıkıyor.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nin derlediği veriler, Türkiye'nin 34 milyonu aşkın iş gücüyle Avrupa'nın en büyük ikinci iş gücü unvanına sahip olduğunu gösterirken, yeni iş olanakları arayanlara yol gösterici bir çalışma da yapıldı. Online İngilizce kursları sunan Preply, İŞKUR verilerine dayanarak 2022 Türkiye istihdam raporunu açıkladı. En çok istihdamın olduğu iller ile en fazla iş açığının yaşandığı şehirlerin sıralandığı araştırma profilinde, geleceğin meslekleri de yer alıyor. Öte yandan işverenlerin yabancı dil, iletişim becerileri gibi becerilere daha fazla önem verdiği de görülebiliyor.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Preply Avrupa Bölge Müdürü olarak görev yapan Mustafa Ali Sivişoğlu, şunları söyledi: “Kamuya açık veriler, Türkiye'deki iş fırsatları ve şehirlerin yarattığı iş potansiyeli hakkında önemli ipuçları veriyor. Çalışanlar veya potansiyel çalışanlar gelecekteki istihdamı, işveren beklentilerini ve Türkiye'nin istihdam açısından güçlü olduğu alanları keşfederek kariyerlerini buna göre planlayabilirler. Bu çalışmanın Türkiye'de meslek hayatını sürdüren herkese yol gösterici olmasını umuyoruz"