Konya'da 6 kız çocuğuna cinsel tacizden yargılanan sanığa iyi hal indirimi!

Konya'da 6 kız çocuğuna cinsel tacizden yargılanan sanığa iyi hal indirimi!
Konya'da bakkal olan 55 yaşındaki O.Ö. isimli bir şahıs, yaşları 9 ile 12 arasında değişen altı kız çocuğuna cinsel istismar gerçekleştirdiği iddiasıyla mahkemeye çıkarıldı. Sanığa iyi halden indirimli olmak üzere toplamda 31 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bakkallık yapan O.Ö, geçtiğimiz şubat ayında alışveriş yapmak için markete gelen yaşları 9-12 arası altı kız çocuğuna başka zamanlarda birlikte cinsel tacizde bulundu.

Edinilen bilgilere göre; Çocuklar, markete gittikleri sırada O.Ö'nün kendilerini köşeye sıkıştırdığını, öpmeye çalıştığını, fiziksel tacizde bulunduğunu ve kucağında otururken kucaklaştığını aileye bildirdi. Aileler Beyşehir Savcılığı'na şikayette bulundu.

O.Ö. isimli şahıs başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınırken ifade veren şüpheli, Beyşehir Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

48 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

 O.Ö. Seydişehir Başsavcılığı tarafından hakkında 'çocuk tacizi' suçundan dava açıldı ve 48 yıl hapis cezası istendi. İddianamede, yaşları 9 ile 12 arası değişen altı kız çocuğunun mahallede bakkal işleten O.Ö.'nün dükkânına gittiği, burada çocukları kucakladığı, onları öpmeye ve kucaklamaya çalıştığı belirtilirken şahsın, çocukları kucağına alarak bu eylemleri farklı günlerde birden çok kez gerçekleştirmiş ve mağdurun Çocuk Gözetim Merkezi'ndeki ifadelerinin de tutarlı olduğu kaydedildi.

Çocuğa Cinsel İstismar" suçundan yargılanması istenen O.Ö., Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanırken hakkında yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek beraatini istemişti.

"31 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı"

Mahkeme, çocuklara yönelik "cinsel istismarın" farklı zamanlarda birden fazla kez gerçekleştiğini söyledi. Eylemlerin halen taciz düzeyinde olduğu sonucuna varan heyet, cezanın asgari düzeyden sapmasına neden olacak bir durumun bulunmadığının anlaşıldığını kaydetti. Mahkeme ilk olarak O.Ö.'ye 5'er yıl hapis cezası verirken her çocuğun suçu birden fazla kez işlemesi nedeniyle ceza 6 yıl 3 aya çıkarıldı.

O.Ö.'nün mahkemede sergilediği tutum ve davranışları nedeniyle kendisine iyi hal indirimi uygulandı ve cezası 5'er yıl 'şer2 ay 15'er gün olmak kaydıyla toplamda 31 yıl 3 ay hapis cezasına karar verildi.