Konya'da 7 milyon metrekare alandaki kuraklığa dayanıklı ürünlerin hasadı yapıldı!

Konya'da 7 milyon metrekare alandaki kuraklığa dayanıklı ürünlerin hasadı yapıldı!
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ile Karatay Belediye Başkanı, Saraçoğlu mahallesinde daha önce ekilen 7 milyon metrekarelik kuraklığa dayanıklı mahsulün hasadına katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Karatay Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Saraçoğlu mahallesinde 7 milyon metrekare alanda ekilen ürünler hasat edildi. Konya Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Karatay ilçesinin belediye başkanı Hasan Kılca, buğday hasadına katılım gösterdiler. Konya'nın bir tarım kenti olduğunu hatırlatan Başkan Altay, “Saraçoğlu'nda 7 milyon metrekare alanda tarımsal üretimler gerçekleştirmekteyiz.

Konya'da 7 milyon metrekare alandaki kuraklığa dayanıklı ürünlerin hasadı yapıldı

3 milyon metrekarelik alanda 4 çeşit kurağa dayanıklı buğday ürettik. Burada bir yandan çorak arazinin tarıma kazandırılmasını sağlıyoruz, diğer yandan sulamasız susuz tarıma özel 4 çeşit yerli tohumun istatistiki verilerini ortaya koyuyoruz." diye konuştu.

"VERİLERİMİZİ TÜM TÜRKİYE VE DÜNYA İLE PAYLAŞIYORUZ"

Başkan Altay, Konya'da özellikle kurak iklime sahip bölgelerde yerli tohum geliştirmek için yoğun çaba sarf ettiğini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

1 milyon 400 bin metrekare gibi bir alanda taze fasulye, 2.5 milyon metrekare gibi bir alanda ise yerli ve milli tohuma sahip patates üretiyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl 7 milyon metrekare olan ekili alanı 10 milyon metrekare çıkarmaya çalışıyoruz. Buradaki temel amaç kullanılmayan arazilerin tarıma kazandırılması ve Konya tarımında Ar-Ge çalışmaları yapılarak gelecekteki iklim değişikliğinin doğuracağı sonuçlara ilişkin verilerin ortaya çıkarılmasıdır. Katkıda bulunan herkese teşekkür etmek istiyorum. Belediyemiz Karatay ile projeyi geliştirmek için çalışmalara devam edeceğiz. Konya, tarım şehri ve Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği'nin başkanı olarak burada yapacağımız çalışmalardan elde ettiğimiz verileri tüm Türkiye ve dünya ile paylaşma fırsatı bulacağız."

Konya'da 7 milyon metrekare alandaki kuraklığa dayanıklı ürünlerin hasadı yapıldı

“AMACIMIZ KONYALI ÇİFTÇİLERE VE TÜRKİYE TARIMINA KATKIDA BULUNMAK”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tarım sektöründe çalışmanın büyük önem taşıdığını belirterek, “Belediye olarak tarımın merkezi, tarım kenti Konya Büyükşehir Kentsel Bölgesi ile tarımsal üretimi gerçekleştiriyoruz. Ekili alan çorak araziden oluşan geniş bir alandır. Alanı tarımsal üretime dönüştürdük. Kent belediyemizle birlikte 7 milyon metrekare gibi bir alanda tarımsal üretim yapılıyor. Ekim ayında beraberiz, beraber pirinç hasadı yaparız. Burada Ar-Ge çalışmalarının yapılması, tarımsal üretimin yanı sıra kuraklığa ve kuraklığa dayanıklı olan ürünlerin yetiştirilmesini sağlayarak Konya ve Türkiye tarımına katkı sağlamak önemlidir. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.