Konya’da 80 bin lira değerindeki sulama borusunu çalan hırsızlar yakayı ele verdi!

Konya’da 80 bin lira değerindeki sulama borusunu çalan hırsızlar yakayı ele verdi!
Konya'da tarım makineleri ve malzemeleri satan bir firmadan 80 bin lira değerindeki sulama borularını çalan iki hırsız zanlı tutuklandı. Hırsızlık anı güvenlik kameralarına da yansıdı.

Edinilen bilgiye göre, iki zanlı gece saatlerinde otomobillerinin içinde Karatay ilçesi merkeze bağlı Elmacı mahallesinde tarım makineleri ve malzemeleri satan bir iş yerinde aylak aylak dolaşmaya başladı. Hedef iş sahasının önünde durup çevrelerini kontrol eden zanlılar, daha sonra sulama borularını araca yükleyerek hemen oradan ayrıldı.

Meydana gelen hırsızlık olayının ardından Fevziçakmak ilçesindeki iş yerlerinden sulama boruları çalındı. Hırsızlığın ardından mal sahipleri polise giderek hasar tutanağı tuttu.

80 BİN LİRA DEĞERİNDEKİ SULAMA BORUSU ÇALINDI

Konya’da 80 bin lira değerindeki sulama borusunu çalan hırsızlar yakayı ele verdi

Şikayet üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği yaptığı incelemede üç işyerinden toplamda 80 bin lira değerindeki sulama borularının çalındığını belirledi. Adrese ait güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alınırken polis ekipleri, zanlıların kimliğini ve adresini belirledi. Hırsızlık zanlıları E.F.K. (33) ve E.Ü. (36) polis tarafından yapılan baskında yakalandı ve gözaltına alındı.

Şüphelilerden, E.F.K.'nın 1 hırsızlık suçu olduğu, E.U.'nun ise farklı suçlardan 17 ayrı sabıka kaydı olduğu belirlendi. adli makamlarca tutuklanan zanlılar işlemler sonrasında cezaevine gönderildiler.